Gündem

"AKP'den CHP'ye geçen Sancaktepe Belediyesi'nin 6 bin metre karelik başkanlık katında jakuzi olduğu" iddiası yalanlandı

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı resen soruşturma başlattı

06 Nisan 2024 22:35

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun siyasi danışmanlığını yapan Necati Özkan, 31 Mart yerel seçimlerinde AKP’den CHP’ye geçen Sancaktepe Belediyesi’yle ilgili dikkati çeken açıklamalarda bulundu. Yeni başkan Alper Yeğin’i kutlamak için gittiği belediye binasının başkanlık katının 6 bin metrekare olduğunu, katta jakuzi ve 200 metrekarelik mutfak bulunduğunu anlatan Özkan, “Aşağıda millet büyük fakirlik çekerken, çadırda iftarlık almak için insanlar varken, bunu nasıl yapabilir bir siyasi yönetim?” diyerek tepki gösterdi. Eski Başkan Şeyma Döğücü, söz konusu iddiayı yalanladı. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı ise iddiayla ilgili resen soruşturma başlattı

CHP, AKP'nin 16 yıldır yönettiği, en son Şeyma Döğücü'nün başkanlık yaptığı Sancaktepe Belediyesi’ni 31 Mart yerelde seçimlerde yüzde 50,59 oy ile kazandı. Ruşen Çakır’ın Medyascope kanalında konuşan İmamoğlu’nun danışmanlarından Necati Özkan, Sancaktepe Belediyesi’ne yaptığı ziyarete ilişkin olarak şunları anlattı:

“Alper Yeğin’i kutlamak için Sancaktepe Belediyesi’ne gittim. Başkanlık katı 6 bin metrekare; oda, oda, oda, dinlenme odası, dinleme odası, dinlemen odası, jakuzi, 200 metrekarelik mutfak. Bu nasıl olabilir? Kamu nasıl böyle yönetilebilir? Aşağıda millet büyük fakirlik çekerken, çadırda iftarlık almak için insanlar varken, bunu nasıl yapabilir bir siyasi yönetim. Bugün AKP’nin kaybetmesi boşuna değil.”

Eski başkan yalanladı

Eski Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü'den ertesi gün başkanlık katında jakuzi bulunduğuna dair iddialara yalanlama geldi. İddiayı ortaya atan Necati Özkan'a tepki göstererek kanıt isteyen Döğücü, "Ayrıca mevcut başkana sesleniyorum; jakuzi olduğunu iddia edenlere karşı hemen şimdi başkanlık makamından canlı yayın açarak bu mevzuyu temizlemenizi vicdan ve haysiyetinize havale ediyorum. Hodri meydan" diye yazdı.

TIKLAYIN-Sancaktepe'nin eski belediye başkanı Şeyma Döğücü, Başkanlık katında jakuzi olduğunu yalanladı: Hodri meydan!

Soruşturma başlatıldı 

Öte yandan İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, sosyal medyada Sancaktepe Belediyesi binasının Başkanlık katının 6 bin metrekare olduğu, bahse konu makam katında jakuzi, çok sayıda dinlenme odası ve yemek odası bulunduğu iddiaları üzerine resen soruşturma başlattı.

TIKLAYIN - Sancaktepe Belediyesi'ndeki "jakuzi" iddiasına "halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma"dan resen soruşturma