Dünya

Mueller "Trump'ın suçsuz olduğundan emin değilim" demişti, kampanya direktörü Parscale bu sözlerin başkanı "akladığını" iddia etti

30 Mayıs 2019 08:24

T24 Dış haberler

ABD Başkanı Donald Trump'ın 2020 başkanlık seçimleri için yürüteceği kampanyanın direktörü olan Brad Parscale, Özel Yetkili Savcı Robert Mueller'in dün yaptığı açıklamaların başkanı tamamıyla "akladığını" söyledi. Mueller, dün yaptığı açıklama ile görevini bırakmış ve "Başkan'ın suç işlemediğinden açıkça emin olsaydık, bunu söylerdik" demişti.

Mueller, Trump'ın 2016 seçim kampanyasında çalışanların Rusya ile bağlarını inceliyordu. Mueller raporunun sonuçlarında direkt olarak bir kanıt sunmamış, Trump'ın kesin olarak "suçlu veya suçsuz" olduğu hakkında bir karar bildirmemiş ve buna Kongre'nin karar vermesi gerektiği sonucuna varmıştı.

Mueller, Trump'ın "suçsuz olduğundan emin değiliz" ifadelerini kullanırken Parscale'in savcının açıklamalarının "Trump'ı akladığını" yazması dikkat çekti.

Brad Parscale imzasıyla Trump-Pence seçim ofisi tarafından yayımlanan açıklama şöyle:

"Özel Yetkili Savcı Robert Mueller'in açıklamaları bizim zaten bildiklerimizi doğruladı. Trump kampanyası ile Rusya arasında işbirliği yoktu ve adalet engellenmedi. Başkan Trump kelimenin tam anlamıyla aklandı. Muller soruşturmasının sona erdiğini söyledi. Konu kapandı.

Şimdi Rusya aldatmacasının köküne inme ve Obama döneminde FBI ile Adalet Bakanlığı'nın neden Trump kampanyasını gözlediğini öğrenme zamanı. Saydamlığa, anayasal haklara ve hukukun üstünlüğüne inanan herkes neden bir başkanlık kampanyasına insanları kullanarak ve telefon dinleyerek sızıldığını öğrenmek istemeli."