Gündem

Müebbet kararını Yargıtay bozmuştu: Aslıhan Dal'ı katleden Polat Hatal, 'haksız tahrik indirimi' ile 18 yıl hapis cezasına çarptırıldı

03 Nisan 2023 20:24

Çorum'da 'dini nikah' adı altında birlikte yaşadığı Aslıhan Dal'ı boğarak katleden ve aldığı müebbet hapis cezası Yargıtay tarafından bozularak yeniden yargılanan Polat Hatal, 18 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Sanığın avukatı, 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nin 24 Kasım 2021'de kasten öldürme suçundan verdiği müebbet hapis cezası kararını Yargıtay'a taşıdı. Yargıtay'daki temyiz incelemesinde, olayın haksız tahrik altında işlendiği gerekçesiyle yerel mahkemenin verdiği karar bozuldu.

Çorum 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yeniden yargılanan Hatal, 18 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme çıkışı, Aslıhan Dal’ın annesi Sevgi Dal ve yakınları, sanığın avukatına tepki gösterdi.

Sevgi Dal, gazetecilere, "haksız tahrik indirimi" kararına itiraz ettiğini belirterek, "Benim kızım hunharca öldürüldü. Ben bu adaletsizliğe karşıyım. Haksız tahrik uygulandı, indirim aldı. Ben bu davanın sonuna kadar arkasındayım. Hiçbir şekilde hiçbir kadın ölmesin." dedi.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri de karara tepki gösterdi. Platform adına açıklama yapan Elif Yeter, "Bu canilik, insanca değildir, canavarca ve tasarlanarak yapılmıştır. Aslıhan Dal için adalet sağlanana kadar davanın takipçisi olmaya devam edeceğiz." dedi.

Olay

Çorum'da 3 Ocak'ta Polat Hatal'ın 155'i arayarak "dini nikahla" yaşadığı Aslıhan Dal'ı boğarak öldürdüğünü söylemesi üzerine polis, eve çelik kapıyı kırarak girmişti. Yerde hareketsiz halde bulunan Dal, kaldırıldığı Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hayatını kaybetmişti.

Hatırlamıyorum demişti

Gözaltına alınan şüpheli Hatal'ın, sorgusunda, alkollü olduğu için olayı hatırlamadığını belirterek, "13 yıllık dini nikahla evliyiz. Daha önce de tartışmamız oldu. Olayın yaşandığı gece alkollüydüm. Çocuklar yan odada oyun oynuyordu. Yine aramızda eski mevzulardan başlayan tartışma çıktı. Sonrasını hatırlamıyorum. Bir baktım ki eşim hareketsiz yatıyor. Çok pişmanım, neden böyle oldu anlamadım" dediği belirtilmişti.

Müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı

Evin yakınında gözaltına alınan Hatal, "kasten öldürme" suçundan yargılandığı davanın 24 Kasım 2021'deki karar duruşmasında müebbet hapis cezasıyla cezalandırılmıştı. (AA)