Gündem

Motosikletliye çarpmış, serbest bırakılmıştı; Suudi Arabistan Büyükelçiliği ataşesi 10 aydır ifade vermedi!

22 Temmuz 2024 07:26

Ankara’da Suudi Arabistan Büyükelçiliği ataşesi Mana Ali M. Alfataih, kullandığı aracıyla motosikletliye çarptı. 18 yaşındaki motosiklet sürücüsü Umut Cem Doğan ağır yaralandı. Kimlik tespiti yapılıp serbest bırakılan ataşe ise tam 10 aydır ifade vermedi.

Araç sürücüsü ataşe kazanın ardından kimlik tespiti yapıldıktan sonra serbest bırakıldı. Herhangi bir alkol testi ve ifade işlemi de olmadı. Hastanede alınan raporda motosiklet sürücüsü Doğan’ın yaralanmasının ‘yaşamını tehlikeye soktuğu, basit bir tıbbi müdahale ile giderilebilecek ölçüde hafif olmadığı’ belirtildi. Motosikletliye çarpmış, serbest bırakılmıştı; Suudi Arabistan Büyükelçiliği ataşesi 10 aydır ifade vermedi Doğan, 17 Kasım 2023 tarihinde alınan ifadesinde kazadan sonra bilincini kaybettiğini anlatarak özetle şöyle dedi:

“Kendime geldiğimde hastanedeydim. Hastanede 12 gün tedavim yapıldı. Hastaneden beyin sapımda ve karaciğerimde kanama olduğu, sağ bacağımda kırık olduğu, sağ bacağıma platin ve çivi takıldığı söylendi. Araç sürücüsü benimle kazadan sonra ve hastane sürecinde hiçbir şekilde ilgilenmedi. Şu anda ayağımda ağrı oluyor, yürümekte zorlanıyorum. Doktorlar, beynimde ve karaciğerimde kanamaların devam ettiğini söylediler. Kazadan dolayı psikolojim bozuldu. Okula gidemiyorum, ayağımdaki platin ve çividen dolayı askeri ve polis okulu sınavlarına giremiyorum. Şahıstan şikâyetçiyim.”

Hürriyet’ten Mesut Hasan Benli’nin haberine göre, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturma kapsamında aradan geçen sürede diplomatın ifadesi  alınamadı. Kazadan sonra hazırlanan tutanakta “olay yerini gösteren kamera olmadığı” şeklinde bir bilgi yer aldı. Ancak Anne Sediye Elmas, kazadan sonra kameraların söküldüğü iddiasında.

“10 aydan fazladır halen savcılık soruşturmayı tamamlamadı"

Umut Cem Doğan’ın ailesinin avukatı Kemal Ulusoy “10 aydan fazladır halen savcılık soruşturmayı tamamlamamıştır. Olayda asli kusurlu olduğu belirlenen şüphelinin ifadesi alınamamıştır. Büyükelçilik aileye geçmiş olsun bile dememiştir. Şahsın kendi kişisel işi için trafikte olduğu açıktır. Dokunulmazlık kapsamında olmaması, cezalandırılması gerektiğini düşünüyoruz” dedi.