Gündem

MOTOSİKLETÇİLERDEN ÇİN'İN DOĞU TÜRKİSTAN POLİTİKASINI KONVOYLU PROTESTO

Haber-Kamera: Özden ATİK - Harun UYANIK / İstanbul, DHA Osmanlı Motorcular Kulübü ve İki Teker Kardeşliği Motorcular Kulübü'nün organizesiyle toplanan motosikletçiler, Çin'in Doğu Türkistanlılar üzerindeki politikalarını protesto etti

13 Ocak 2019 21:12

Haber-Kamera: Özden ATİK - Harun UYANIK / İstanbul, DHA
Osmanlı Motorcular Kulübü ve İki Teker Kardeşliği Motorcular Kulübü\'nün organizesiyle toplanan motosikletçiler, Çin\'in Doğu Türkistanlılar üzerindeki politikalarını protesto etti. Yüzlerce motosikletçi, Doğu Türkistan bayrakları taşıyarak Saraçhane Parkı\'dan, Tarabya\'daki Çin Başkonsolosluğu\'na doğru konvoy oluşturdu. 
Osmanlı Motorcular Kulübü ve İki Teker Kardeşliği Motorcular Kulübü\'nün organizesinde farklı motosiklet kulüplerinden yüzlerce motosikletçi ve çeşitli Doğu Türkistan derneklerinden üyeler, bugün saat 15.40 sıralarında Saraçhane Parkı\'nda toplandı. Doğu Türkistan bayraklarının açıldığı protesto gösterisinde, sela ve Kur\'an-ı Kerim okunup tekbir getirildi. Doğu Türkistan Dernekleri adına Yusuf Yusufoğlu basın açıklaması yaptı. Ardından motosikletçiler adına Osmanlı Motorcular Kulübü basın sözcüsü Hacı İsmail Akgüre açıklamalarda bulundu.

DUA OKUYUP AYRILDILAR
Daha sonra yüzlerce motosikletçi konvoy oluşturarak Tarabya\'daki Çin Başkonsolosluğu\'na gitti. Ancak protestocular konsolosluğun bulunduğu sokağa önlem alan polisler tarafından alınmadı. Sahil Caddesi\'nde toplanan grubun, basın açıklaması yapmalarına da izin verilmedi. Grup, dua okuyup tekbir getirdikten sonra ayrıldı. 

Görüntü Dökümü 
----------------------
-Yusuf Yusufoğlu açıklama
-Hacı İsmail Akgüre açıklama
-Konvoy yapan motosikletliler
-Genel ve detaylar  


 

Haber, değiştirilmeden kaynağından otomatik olarak eklenmiştir