Politika

Motorcu kaskı ve montla motokuryelerin sorunlarını anlatan CHP'li Demir ile AKP'liler arasında "Şov yapıyorsun" tartışması

30 Mayıs 2024 22:14

CHP Ankara Milletvekili Deniz Demir'in TBMM'de motorcu kaskı ve montla motokuryelerin sorunlarını dile getirdiği konuşmasının ardından AKP'lilerin söylediği "Şov yapıyorsun" sözü tartışma yaşanmasına neden oldu. Akbaşoğlu ile Demir arasında tartışma yaşandı, araya milletvekilleri girdi.

CHP Ankara Milletvekili Deniz Demir, CHP grup önerisi görüşmesinde motokuryelerin sorunlarını dile getirirken motorcu kaskı ve mont giydi.

Sözcü'den Zekeriya Albayrak'ın aktardığı habere göre Demir, şu ifadeleri kullandı:

"Yaşanan kazalar ve ölümler paylaştıklarımdan çok daha fazla. Bu haberler bile motokuryeliğin ne kadar tehlikeli ve güvencesiz bir iş olduğunun kanıtı. Gencecik çocuklar, hiçbir sosyal güvenceleri olmadan, çok düşük ücretlere tüm gün trafikte ölümle burun buruna geliyor. Değerli milletvekilleri, pandemi süreci, özellikle online hizmetlerin artmasıyla birlikte motokuryelik sektörünün genişlemesine sebep oldu; işsiz gençlere iş kapısı oldu. Öyle ki bu sektör o kadar hızlı büyüdü ki bugün ülkemizde motosikletli kuryelerin sayısı 1 milyona yaklaştı, bu sayının ise sadece yüzde 10'u kayıtlı. Her yıl yüzlerce motokurye iş kazasında hayatını kaybediyor."

Demir konuşmasını tamamlayıp yerine dönerken AKP milletvekilleri "Şov yapıyorsun" ifadelerini kullandı. AKP milletvekillerinin sözlerine AKP Grup Başkanvekili Emin Akbaşoğlu da katıldı. Akbaşoğlu ile Demir arasında tartışma yaşandı. Araya giren milletvekilleri kavgayı önledi.