Gündem

MİT'ten MOSSAD'a bir operasyon daha; TV yorumcusu Hamza Turhan Ayberk dahil yedi kişi gözaltına alındı

MİT ve İstanbul Emniyeti ortak operasyon yaptı

05 Mart 2024 09:47

MİT ve İstanbul Emniyeti'nin ortak operasyonuyla, edindikleri bilgileri MOSSAD'a sattığı iddia edilen ve aralarında bir özel dedektifin de bulunduğu 7 şüpheli gözaltına alındı. 

MİT ve İstanbul Emniyeti, MOSSAD'a bilgi sattığı iddia edilen 7 şüpheliyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan kişilerden birinin televizyonlarda sabah programlarına katılan ve eski bir kamu personeli olan Hamza Turhan Ayberk olduğu tespit edildi.

 

MİT'in çalışmalarına göre, özel dedektif Ayberk para karşılığı MOSSAD’a bilgi sızdırmakla suçlanıyor. Ayberk’in, aldığı talimatlar üzerine Türkiye’deki Orta Doğulu şahıs ve şirketler hakkında bilgi derlediğinin tespit edildiği bildirildi. Eski bir kamu görevlisi olan ve özel dedektiflik yapan Ayberk’in, MOSSAD’a bilgi temin etmek için aralarında kamu görevlilerinin de bulunduğu şahıslardan ekip kurduğu belirlendi.

"Televizyonlarda programa çıktı, Belgrad'da eğitildi"

Resmi kaynaklardan verilen bilgiye, gözaltına alınan Hamza Turhan Ayberk'in televizyon programlarına katılan eski bir kamu personeli olduğu belirtilerek, "Para karşılığı MOSSAD’a bilgi sızdırdığını belirledi. Ayberk'in, aldığı talimatlar üzerine Türkiye’deki Orta Doğulu şahıs ve şirketler hakkında bilgi derlediği tespit edildi" denildi. 

Hamza Turhan Ayberk'e MOSSAD tarafından Belgrad'da eğitim verildiği kaydedilen açıklamada, "Ayberk, MOSSAD’ın yönlendirmesiyle gizli haberleşme uygulamaları kullandı. Resmi kayıtlara yansımaması için ödemeleri kripto para üzerinden aldı. Özel dedektif Hamza Turhan Ayberk, bilgi sızdırmanın yanı sıra tehdit ve takip faaliyetlerinde de bulundu.
Hedefindeki kişilerin araçlarına takip cihazı yerleştirdiği ve konumlarını anlık olarak MOSSAD’a aktardı tespit edildi. Takip ettiği kişileri taciz ettiği, zaman zaman tehditlerde bulunduğu öğrenildi" ifadeleri kullanıldı.