Dünya

Moskova: Türk ve Rus heyetler Ukrayna limanlarından tahılın çıkarılması için istişareleri sürdürmekte anlaştı

Ukrayna'daki tahıl stoklarının küresel pazarlara ulaşmasını sağlamak amacıyla planlanan 4’lü zirvenin 10 gün içinde İstanbul'da yapılacağı öğrenilmişti

22 Haziran 2022 13:05

Türk ve Rus heyetlerinin Moskova’daki görüşmesinin ardından açıklama yapan Rusya Savunma Bakanlığı, tarafların Ukrayna limanlarından gemilerin güvenli çıkışı ve tahıl ihracatı için istişareleri sürdürmekte  anlaştıkları belirtildi.

Rusya Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Ukrayna limanlarında çıkışı engellenen milyonlarca ton tahılın çıkarılması için çabalar kapsamında Türk ve Rus heyetlerinin görüşmesi değerlendirildi.

Rusya Savunma Bakanlığı, “Rus ve Türk heyetleri, güvenli gemi geçişleri ve Ukrayna limanlarından tahıl ihracatı için istişarelerin devam etmesi üzerine anlaştı” dedi.

Ukrayna'daki tahıl stoklarının küresel pazarlara ulaşmasını sağlamak amacıyla planlanan 4’lü zirvenin 10 gün içinde İstanbul'da yapılacağı öğrenilmişti.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarının aktardığı bilgiye göre, zirveye Türkiye, Rusya, Ukrayna ve Birleşmiş Milletler (BM) temsilcilerinin katılacağı belirtildi.