Dünya

Moskova'da hostelde yangın: 8 yabancı ülke vatandaşı hayatını kaybetti

Zemin katı hostel olan apartman binasından 200 kişinin tahliye edildiği belirtildi

29 Temmuz 2022 08:48

T24 Dış Haberler

Rusya'nın başkenti Moskova'da bir hostelde çıkan yangında 8 yabancı ülke vatandaşı hayatını kaybetti. Yangında dört kişinin de yaralandığı belirtildi. 

Rusya devlet haber ajansı TASS'a konuşan ismi paylaşılmayan bir acil durum servisi kaynağı,  yangının binanın hostel olarak kullanılan ilk katında başladığını ve gerekçesinin ekipmanlardan birinin kısa devre yapması olduğunu düşündüklerini belirtti. 

Apartman binasından toplamda 200 kişinin tahliye edildiği belirtilirken, hostel olarak kullanılan zemin katta 8 yabancı ülke vatandaşının hayatını kaybettiği belirtildi. 4 kişinin de yangın sırasında apartman binasının üst katlarından atladıktan sonra yaralandığı ve hastaneye kaldırıldığı ifade edildi.

TASS'ın aktardığına göre hostelde kalanların camlardaki demir parmaklıklar ve engellenmiş acil durum çıkışları nedeniyle binadan çıkamadığı düşünülüyor. Hostel sahiplerinin yangın alarmını kapatmış olma ihtimali üzerinde de durulduğu belirtildi. 8 kişinin de duman soluduğu için hayatını kaybettiğine inanılıyor. 

Kaynaklara göre hostelde hayatını kaybedenler, ismi paylaşılmayan ülkelerden gelmiş göçmenlerdi. Yetkililer, ölümlere sebep olduğu düşünülen güvenlik ihlalleri hakkında soruşturma başlattı.