Gündem

Mithat Sancar'dan gazeteci tutuklamalarına Musa Anterli tepki: Apê Musa'nın öğrencilerine hiç kimse diz çöktüremez!

29 Nisan 2023 20:06

T24 Haber Merkezi

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, son yapılan operasyonlarla gazetecilerin gözaltına alınmasına katıldığı mitingde tepki gösterdi. 1992 yılında Diyarbakır'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden gazeteci Musa Anter'i hatırlatan Sancar, "Apê Musa'nın öğrencilerine hiç kimse diz çöktüremez" dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Sancar, Sancar, Diyarbakır'ın Suruç ilçesinde düzenlenen mitingde vatandaşa seslendi. Gazetecilerin tutuklanmasına tepki gösteren Sancar, "Özgür basın her zaman ayakta kaldı. Bir kişiyi alırlarsa, bu meydandaki bütün gençler gazeteci olacak" dedi.

Sancar, konuşmasında, 20 Eylül 1992'de Diyarbakır'ın Seyrantepe mahallesinde uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren gazeteci Musa Anter'i lakabı ile andı. Sancar mitingde şunları söyledi:

"Apê Musa'nın öğrencilerine hiç kimse diz çöktüremez. Yıllardır her türlü yöntemi denediler ama özgür basın her zaman ayakta kaldı, daha da güçlendi, daha da güçlenecek. Bir gidecek, bin gelecek. Bir kişiyi alırlarsa bu meydandaki bütün gençler muhabir olacak, gazeteci olacak, hakikati bütün ülkeye duyuracak. Onun için, özgür basın susmaz ve hiç kimse zulüm karşısında diz çökmez"