Gündem

MİT TIR’ları davası açık görülecek

Enis Berberoğlu

14 Eylül 2023 09:16

MİT TIR’ları davasına bakan İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, daha önce devlet sırrı ve milli güvenlik gerekçesiyle kapalı oturum yaptığı duruşmaları artık açık olarak yapmaya karar verdi.

Hürriyet'ten Ayşegül Usta'nın haberine göre, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün görülen duruşmaya tutuksuz yargılanan Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül katıldı. CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu ise duruşmaya gelmedi.

Daha önceki duruşmaları devlet sırrı ve milli güvenlik gerekçesiyle kapalı olarak yapan mahkeme heyeti, bu kez duruşmayı açık olarak gerçekleştirdi. Duruşmaların açık yapılmasına ilişkin kararda, gerekçeli kararın açık oturumda alındığı, iddia edilen suçlara ilişkin kapalı oturum yapma gereğinin böylece ortadan kalktığı belirtildi.

MİT TIR'ları davasında Berberoğlu hakkında yargılama durdu

CHP Milletvekili Enis Berberoğlu hakkında açılan MİT TIR'ları davası, yeniden milletvekili seçilmesi ve dokunulmazlığının bulunması nedeniyle durdu. Mahkeme, Anayasa Mahkemesi’nin önceki kararını dikkate alarak bu kararı verdi. Aynı dosyanın sanığı olan Adalar Belediye Başkanı ve eski Cumhuriyet gazetesi Ankara Temsilcisi Erdem Gül hakkındaki dava ise ayrı olarak görülecek. Mahkemenin kararı, TİP’ten milletvekili seçilmesine ve dokunulmazlık kazanmasına rağmen hakkındaki yargılama durdurulmayan ve tahliye edilmeyen Can Atalay’ın durumunu yeniden gündeme getirdi. 

TIKLAYIN - MİT TIR'ları davasında Berberoğlu hakkında yargılama durdu