Gündem

MİT, Jandarma ve USOM'un ortak operasyonu: Dünya genelinde kişisel verileri ele geçirip terör örgütlerine satan siber casusluk ağı çökertildi, 11 kişi tutuklandı

13 Ağustos 2024 09:42

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), Jandarma Genel Komutanlığı ve Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi (USOM) işbirliğiyle, kişisel verileri dünya genelinde toplayıp terör örgütlerine satan bir siber casusluk ağını çökertti. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında yapılan operasyon sonucunda 11 kişi tutuklandı.

Operasyonun detayları

Operasyon, Türkiye dahil olmak üzere birçok ülkeden insanların kişisel verilerini hedef alan bir siber casusluk şebekesine yönelikti. MİT'in derinlemesine yürüttüğü istihbarat çalışmaları sonucu, casusluk ağının, elde ettikleri verileri terör örgütleri başta olmak üzere, talep eden herkese sattığı ortaya çıkarıldı. Operasyon kapsamında, şebeke üyeleri yakalanarak tutuklandı ve ilgili internet siteleri erişime kapatıldı.

Güvenlik tedbirleri ve sonuçları

Operasyonla ilgili detayları paylaşan güvenlik kaynakları, siber güvenlik önlemlerinin artırılması ve ulusal güvenliğin sağlanması adına bu tür operasyonların kararlılıkla süreceğini vurguladı. (AA)