Gündem

MİT: PKK'nın sözde basın sorumlusu etkisiz hale getirildi

16 Ağustos 2023 09:33

Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) Irak'ın kuzeyindeki Gara bölgesinde düzenlediği nokta operasyonla terör örgütü PKK'nın sözde basın ve arşiv sorumlularından Celal Birdal etkisiz hale getirildi.

MİT, güvenlik güçlerimize karşı çok sayıda eylemin faili olarak aranan Sidar Serhat Kod Celal Birdal’ı hassas bir şekilde takip etti. MİT, kurduğu ajan ağıyla Celal Birdal’ın PKK/KCK’nın HPG Basın ve Arşiv sorumlularından olduğunu ve Irak’ın kuzeyinde Gare alanında faaliyet gösterdiğini öğrendi.

MİT, Celal Birdal’ın, Irak kuzeyindeki Zap ve Hakurk alanlarında faaliyet gösterdiği dönemlerde güvenlik güçlerine karşı düzenlenen çok sayıda eylemin faili olduğunu belirledi. MİT’in saha ajanları, Celal Birdal’ın bazı eylemleri bizzat kendisinin gerçekleştirdiğini, bazı eylemler için ise diğer terörist grupları yönlendirdiğini tespit etti.

Adım adım takip edildi

MİT, Celal Birdal’ı takip etmesi için saha ajanlarını özel olarak görevlendirdi. MİT’in saha ajanları, Celal Birdal’ı izledi. MİT’in yerdeki ajanları, Celal Birdal'ın bazı örgüt mensuplarını eylem için Türkiye’ye gitmeye özendirmek amacıyla görüştüğü bilgisini elde etti. MİT operasyon için düğmeye bastı. MİT, nefes kesen takip sonrası kod Celal Birdal’ı, beraberindeki diğer örgüt mensuplarıyla birlikte etkisiz hale getirdi.