Gündem

"MİT'e memur olarak alacağız" vaadiyle cinsel istismar; bir öğrenci daha şikâyetçi oldu

20 Aralık 2022 11:14

Konya'da lise son sınıf öğrencisi G.A.'ya (17), iki okul müdürünün de aracılık ettiği, "seni MİT'e memur olarak alacağız" vaadiyle günlerce cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen elektrik ustası Ahmet Mandal hakkında bir kız öğrenci daha şikâyetçi oldu. Aynı okulda eğitim alan ve G.A.'nın arkadaşı olan K.K.'nın, ifadesinde, "Ahmet Mandal, 'seni MİT'e alacağız' diyerek benimle yakınlık kurdu. 'Seni seviyorum' diyerek sarılıp öptü" dediği öğrenildi.

Kentteki bir lisenin müdürü Harun Avcu, kasım başında, son sınıfta eğitim gören G.A. adlı kız öğrenciyi, derslerinde başarılı olduğu için, "seni Milli İstihbarat Teşkilatı'na memur olarak alacağız" diye kandırıp, evli ve 3 çocuk babası Ahmet Mandal ile tanıştırmıştı. G.A.'ya günlerce cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen Mandal, G.A.'nın durumu anlattığı ailesinin şikâyetiyle, gözaltına alınmış, 25 Kasım'da, "çocuğun cinsel istismarı" suçundan tutuklanmıştı.

Okul müdürü de tutuklandı

G.A.'nın ailesinin avukatı Mehmet Onur Güleç'in, okul müdürleri Harun Avcu ve A.S.K. ile diğer şüphelilerin tutuklanması yönünde başsavcılığa yaptığı talep kabul edilmişti. Harun Avcu, odasında G.A. ve Mandal'ın dini nikâhının kıyıldığı okulun kadın müdürü A.S.K., eşi M.K. ile Mandal'ın koruması olarak tanıttığı A.A., polis tarafından yeniden gözaltına alınmıştı. Harun Avcu, 15 Aralık'ta sevk edildiği mahkemece tutuklanmıştı. Kadın müdür A.S.K., eşi M.K. ve A.A. ise, adli kontrol kararıyla serbest bırakılmıştı.

Olayın ardından başsavcılığın başlattığı soruşturma kapsamında birçok kişinin ifadesine başvuruldu. Aynı okulda eğitim alan K.K. adlı kız öğrenci de Mandal tarafından tacize uğradığı iddiasıyla şikayette bulundu. K.K.'nın ifadesinde, "Ahmet Mandal, 'Seni MİT'e alacağız' diyerek benimle yakınlık kurdu. 'Seni seviyorum' diyerek, sarılıp öptü" dediği öğrenildi.

Öte yandan olayın duyulmasıyla Milli Eğitim Bakanlığı soruşturma başlattı. İki müfettişin görevlendirildiği soruşturmada iki okul müdürü de açığa alındı. Harun Avcu'nun okuluna başka bir müdür atandı. (DHA)

TIKLAYIN - “MİT'e memur olarak alacağız” vaadiyle cinsel istismar iddiasında ifadeler ortaya çıktı