Dünya

Mısır’daki salgından dolayı Rusya, vatandaşlarına seyahat uyarısında bulundu

Rusya'nın uyarısının ülke turizmini etkileyebileceğinden endişe ediliyor

20 Temmuz 2023 15:44

T24 Dış Haberler

Mısırlı yetkililer, salı günü Rusya'yı ülkeyi ziyaret eden vatandaşlarına uyarıda bulunmaya zorlayan ve ekonomik krizin ortasında Mısır'da turizmi etkileyebilecek bir gelişme olan dang virüsü salgınını doğruladı.

Mısır Sağlık Bakanlığı, Al Ilayqat'ta bilinmeyen sayıda kişinin dang virüsü testlerinin pozitif çıktığını açıkladı. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, herhangi bir ölüm yaşanmadığı ve enfekte olan kişilerin evlerinde tedavi edildiği belirtildi.

Al Ilayqat kentinin, Mısır'ın orta kesimindeki Qena vilayetinde, Nil Nehri yakınlarında yer aldığı belirtildi.

Mısır devletine ait haber kuruluşu Al-Ahram'a göre, dang virüsüne ilişkin spekülasyonlar geçen hafta bölgedeki insanların ateş, vücut ve baş ağrıları bildirmesiyle başladı.

Al Monitor’un haberine göre, Dang hastalığı, enfekte sivrisinek ısırıklarının neden olduğu viral bir enfeksiyondur. Vakaların çoğu asemptomatik ya da hafif seyreder. Vakalar zaman zaman daha şiddetli veya ölümcül olabilir. Belirtiler arasında ateş, baş ağrısı, mide bulantısı ve döküntü yer alır. Dünya Sağlık Örgütü'ne göre hastalığın spesifik bir tedavisi yoktur, ancak erken teşhis ve iyi tıbbi bakıma erişim ölüm oranlarını önemli ölçüde azaltabilir.

DSÖ, Doğu Asya, Pasifik ve Güney Amerika'daki çeşitli ülkeleri virüsten en çok etkilenenler olarak sıraladı. Ancak dang hastalığının Mısır'da da daha önce görüldüğü belirtildi.

Rus turistlerin Mısır için önemi

Rusya'nın kamu yayıncısı TASS haber ajansına göre, pazartesi günü Rusya'nın sağlık gözlemcisi Rospotrebnadzor, Mısır'dan gelen uçuşlar için "sağlık ve karantina kontrollerini sıkılaştırdığını" söyledi.

Rospotrebnadzor'dan yapılan açıklamada "Rospotrebnadzor Mısır'da tatil yapmayı planlayan turistleri uyarıyor" denildi.

Mısır’ın Ruslar için önemli bir turizm destinasyonu olduğu belirtildi. Al-Monitor, eylül ayında Rus rublesinin Mısırlı oteller ve turizm şirketleri tarafından Rusları çekmek amacıyla kullanılacağını bildirmişti. Yapılan uyarının ülkenin turizm gelirlerini etkileyeceğinden endişe ediliyor.

Mevcut ekonomik kriz nedeniyle turizmin Mısır için özellikle önemli olduğu ifade edildi.