Gündem

Mısır'a kaçan yazar Eylem Tok ve oğlu hakkında yakalama kararı çıkarıldı!

"Çok çok üzgünüm, oradaki tüm çocuklar bizim de çocuklarımız"

06 Mart 2024 11:49

İstanbul Eyüpsultan'da lüks ciple, arızalanan ATV motorunu emniyet şeridinde kontrol eden gruba çarpan ve 1 kişinin ölümüne neden olan 17 yaşındaki sürücü T.C. ve annesi ünlü yazar Eylem Tok hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Lüks ciple emniyet şeridine girdi

Kaza, 1 Mart Cuma günü saat 23.30 sıralarında Mithatpaşa Mahallesi Davutpaşa Caddesi'nde meydana gelmişti. 3 ATV motoru ile geziye çıkan Oğuz Murat Acı, Tahsin Arslan, Süleyman Arslan, Hasan Topal, İbrahim Gümüş, motorlardan birinin arızalanması üzerine emniyet şeridinde durdu. Evli ve 1 çocuk babası Oğuz Murat Acı, bir ATV motorunun ışıklarını yakarak önlem almaya çalıştı. Diğerleri ise arızalanan motorla ilgilendi. O sırada aynı yönde seyir halinde olan T.C.'nin yönetimindeki lüks cip, emniyet şeridinde bekleyenlere çarparak sulama kanalına düşmüştü. Kazada Oğuz Murat Acı olay yerinde hayatını kaybederken, Tahsin Arslan, Süleyman Arslan, Hasan Topal, İbrahim Gümüş yaralanmıştı.

Mısır'a kaçtılar

Kazadan sonra T.C'nin annesini arayıp yardım istediği, olay yerine gelen ünlü yazar Eylem Tok oğlunu kendi aracına alarak kaçtığı tespit edildi. Kazaya karışan lüks cip ise olay yerinde bırakıldı. Polisin çalışması sonucu, anne Eylem Tok'un, yaşı tutmadığı için ehliyeti olmayan oğlu T. C.'yi de alarak gece 02.00'de havalimanına gittiği, oradan Mısır'a kaçtıkları belirlendi.

TIKLAYIN - Yazar Eylem Tok, cipiyle ölüme yol açan 17 yaşındaki oğlunu Mısır’a kaçırdı; özür diledi: Gelip teslim olacağız 

"Başsavcılık: T.C. ve E.T. hakkında yakalama kararı çıkartılmıştır"

Olayla ilgili soruşturma sürerken İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca anne ve oğlunun ifadelerinin alınması için yakalama kararı çıkardı.

Karar dair açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Bazı basın yayın kuruluşlarında Eyüpsultan ilçesinde meydana gelen trafik kazasına yönelik haberler çıkması nedeniyle kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla basın açıklaması yapılması gereği hasıl olmuştur.

1 Mart 2024 tarihinde saat 23.50 sıralarında Eyüpsultan ilçesi sınırları içerisinde 18 yaşından küçük olan T. C.'nin 34 EEG 06 plaka sayılı araç ile seyir halinde iken yol kenarında arıza nedeniyle park halinde bulunan 3 adet ATV tipi araçlara çarpması neticesinde bir kişinin ölümü birden fazla kişinin yaralanmasıyla neticelenen trafik kazasının meydana geldiği, kazadan hemen sonra adli kolluk görevlileri olay yerine intikal etmeden T. C'nin annesi olan E. T. olay yerine gelerek T. C.'yi olay yerinden kaçırdığı, olay yerine intikal eden adli kolluk görevlileri tarafından kazaya sebebiyet veren araç sürücüsünün tespiti amacıyla ivedi şekilde soruşturma işlemlerine başlanıldığı, kazaya karışan aracın şirket adına kayıtlı olması nedeniyle aracı kullanan şahsın ve adres bilgilerinin tespit edildikten sonra yapılan araştırmada T. C. ile annesi E. T.'nin 2 Mart 2024 tarihinde saat 03.50 sıralarında İstanbul Havalimanı'ndan Mısır ülkesine çıkış yaptıklarının tespit edilmesi üzerine aynı gün 2 Mart 2024 tarihinde T. C. hakkında "Bir kişinin ölümü ile birlikte birden fazla kişinin yaralanmasına sebebiyet vermek" suçundan, şüpheli E. T. hakkında "Suçluyu kayırma" suçundan yakalama kararı çıkartılmıştır.

Soruşturma tüm yönleriyle titiz bir şekilde devam etmektedir"