Gündem

Mine Özerden’in kızı: Bu haksızlığın biteceğine dair umudumu ayakta tutmaktan asla vazgeçmeyeceğim çünkü anneme ve vicdanımıza güveniyorum

25 Nisan 2024 14:58

Gezi davasında 18 yıl hapis cezasına çarptırılan ve bu cezası Yargıtay tarafından onanan hak savunucularından Mine Özerden’in kızı Su Özerden konuştu. “Asıl dikkatimizi çekmesi gereken şey, ortada hiçbir kanıt yokken, asılsız iddialarla hüküm giymenin muhtemel olmasıdır. Sizin de başınıza gelebilir!" diyen Su Özerden, "Bu haksızlığın biteceğine dair umudumu ayakta tutmaktan asla vazgeçmeyeceğim çünkü anneme ve vicdanımıza güveniyorum" dedi.

Bianet’ten Evrim Kepenek’e konuşan Su Özerden, annesinin tutuklandığı ve cezasının onandığı süreçte neler yaşadığını şöyle anlattı:

“İlk ceza verildiğinde, bir deniz fenerimiz söndü, Yargıtay’ın cezaları onadığı yönündeki kararı gelince de diğer deniz fenerimiz söndü, sonra diğerleri geldi. Benim için, bu deniz fenerlerinin teker teker sönüşünü izlemek çok zor bir süreçti. Annemin başına gelen bu haksızlığa karşı hissettiğim çaresizliği bir yana bırakmaya, umudumu yitirmeden dengemi kurmaya çalışıyorum.”

“Annem bana bu coğrafyanın, birçok haksızlık, travma, acı ve felaketle şekillenmiş olduğunu ve bu yüzden duygusal zekamızın ve toplumsal vicdanımızın çok güçlü olduğunu öğretti” diyen Su Özerden, sözlerinin devamında da şunları kaydetti:

“Yani, bu haksızlığın biteceğine dair umudumu ayakta tutmaktan asla vazgeçmeyeceğim çünkü anneme ve vicdanımıza güveniyorum. Bir de şunu vurgulamak isterim. Ben annemi çok seviyorum ve harika bir insan olduğunu düşünüyorum. Aynı şekilde diğer Gezi tutsaklarını, onların yakınlarını ve ailelerini bu süreçte yakından tanıma şansı buldum. Hepsi gerçekten çok özel insanlar. Fakat aslında sevgili Osman Kavala, Tayfun Kahraman, Çiğdem Mater, Can Atalay ve annemin nasıl insanlar olduklarının hiçbir önemi yok! Haksızlık haksızlıktır. Dava sürecini inceleyen herkes, Gezi hareketine sempatisi olan ya da olmayan, burada yaşanan hukuksuzluğu kolaylıkla görebilir.”