Gündem

Milliyet yazarı Asu Maro’dan Üsküdar Üniversitesi Rektörü Tarhan’a ‘Neslican’ tepkisi: Attığı tweet bardağı taşırdı

23 Eylül 2019 11:37

Milliyet gazetesi yazarı Asu Maro, geçtiğimiz gün kansere karşı verdiği mücadeleyle tanınan Neslican Tay'ın ölümü hakkında, "Neslican kızımız seküler dünyasallaşma rüzgârına kapılmasaydı, dinlerin teselli gücünden faydalansaydı hastalığı düşman gibi görmezdi!"  paylaşımı yapan Üsküdar Üniversitesi Rektörü ve psikiyatrist Nevzat Tarhan’a tepki gösterdi. Maro, Tarhan'ın sessizce saygı duyması gerektiğini söyledi. 

TIKLAYIN: Üsküdar Üniversitesi Rektörü Tarhan: Neslican kızımız seküler dünyasallaşma rüzgârına kapılmasaydı, dinlerin teselli gücünden faydalansaydı hastalığı düşman gibi görmezdi!


Maro yazısında şu ifadeleri kullandı: 

"Kendisi de eşini kanserden kaybetmiş, bu şekilde teselli bulmuş belli ki. Ama orada bir insan bu hayattaki zamanını mutlu ve anlamlı kılmak için, onun gibi kanserle ‘savaşanlara’ güç ve umut vermek için kendisine yollar yaratıyor. “Hayatınızı sevin” diyor, “kendinizi sevin, saçlarınızı, kilonuzu, benim için sol bacağınızı da sevin. Ne kadar zamanım kaldı bilmiyorum. Hiçbirimiz bilmiyoruz. Ama şu an buradayım, hayattayım, demek ki ben kazandım”. Bir insan daha nasıl yüzleşir ki ölümle?

TIKLAYIN: Neslican Tay’la ilgili sözleri tepki çeken Üsküdar Üniversitesi Rektörü’nden yeni açıklama: Önyargılara dokunmuşum...

Siz hala diyorsunuz ki “dünyasallaşma rüzgârına kapıldı”. Bir psikiyatrist olarak. Bir profesör olarak. Sessizce saygı duymak mümkün oysa. Ya da onun tercih ettiği gibi “Mücadelen çok güzeldi” demek. Çok güzeldi sahiden"

Yazının devamı için tıklayın