Gündem

Kazdağı Milli Parkı'nda mahsur kalan 17 asker ve 4 belediye personeli için helikopter görevlendirildi

Balıkesir Valisi, "Az bir mesafemiz kaldı" dedi

09 Şubat 2022 09:16

Balıkesir'in Edremit ilçesi Kaz Dağları Milli Parkı'na 25 kilometrede yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle mahsur kalan 17 askeri personel ile 4 belediye işçisini kurtarma çalışmaları sürüyor. Milli Savunma Bakanlığı (MSB), arama- kurtarma helikopteri görevlendirildiğini açıkladı. Vali Hasan Şıldak da mahsur kalanların durumunun iyi olduğunu belirterek, "Az bir mesafemiz kaldı. İnşallah kısa süre içerisinde sağlıklı haberler alacağız" dedi.

Edremit ilçesi Kazdağı Milli Parkı Sarıkız Tepesi'ndeki Hava Radar Kıta Komutanlığı'ndan hareket eden 3 araçtaki 17 askeri personel ile yolu açmak için görevlendirilen 4 kişilik Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ekibi, yoğun kar yağışı nedeniyle dün akşam saatlerinde Kaz Dağları Milli Parkı'na 25 kilometre mesafede mahsur kaldı.

Bölgeye, Balıkesir Valiliği koordinasyonunda kurtarma ekipleri sevk edildi. Mahsur kalan 21 kişiyi kurtarma çalışmaları gece boyunca devam etti. Ekipler, karla kapanan yolları açıp, mahsur kalanlara ulaşmaya çalışıyor.

MSB'den açıklama

Milli Savunma Bakanlığı'nın Twitter'daki hesabından yapılan açıklamada, "Kazdağları'ndaki kar yağışı nedeniyle bölgede mahsur kalan personelimiz ve belediyenin yol açma ekipleri için hava şartlarının da müsait hale gelmesiyle birlikte Hava Kuvvetlerimiz tarafından bir arama-kurtarma helikopteri görevlendirildi" denildi.

Vali'den açıklama

Bölgedeki son durumu aktaran Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, mahsur kalan askerler ile belediye personelinin sağlık durumlarının iyi olduğunu ifade ederek, "Çalışmalar, gece boyu aralıksız devam etti. Hava ne kadar aşağıda iyi görünse de yukarıdaki hava, bir o kadar kötü. Hala kötü şartlar devam ediyor. Makinelerimiz çalışıyor, bir taraftan da havadan Hava Kuvvetleri'ne ait helikopterle keşif uçuşu yapıldı. Hava imkanları ile almaya çalışıyorlar. Biz de yerden çalışmalara devam ediyoruz. Az bir mesafemiz kaldı. İnşallah kısa süre içerisinde sağlıklı haberler alacağız. Zaten kendileriyle irtibatımız sürekli devam ediyor. Araçları çalışır vaziyette. Bursa'dan Snowtrack, karın üzerinde ilerleyebilen bir araç geldi. Bu aracı yukarıya sevk ettik. Kar üzerinden ilerleyerek, bir taraftan da bu imkanı kullanacağız, personeli o şekilde nakletmeyi deneyeceğiz. Ayrıca yaya olarak da AFAD ve jandarma ekiplerinin arama- kurtarma ekiplerini yönlendirdik. Bu ekiplerin de yukarıya ulaşmasını bekliyoruz. Tabii yolda kar kaplı olduğu için paletli araçlar yavaş ilerliyor. Çıkış saatleri buluyor, zaman alıyor" diye konuştu.