Gündem

Milli Gazete yazarının oğlu Muhammed Nuh Kasadar'ı öldürüp parçalara ayıran zanlı, fidyeyi cinayetten sonra kaçmak için istemiş

14 Temmuz 2023 08:02

Milli Gazete yazarının oğlu Muhammed Nuh Kasadar'ı öldürüp parçalara ayıran zanlı, fidyeyi cinayetten sonra kaçmak için istemiş

İstanbul Bayrampaşa'da boğularak öldürülen ve ardından parçalara ayrılan Milli Gazete yazarı Mustafa Kasadar'ın oğlu Muhammed Nuh Kasadar'ın katil zanlısının 40 bin dolar fidyeyi kaçmak için istediği ortaya çıktı.

Muhammed Nuh Kasadar, geçen pazartesi ortadan kaybolunca Milli Gazete yazarı babası Mustafa Kasadar, kayıp başvurusunda bulundu. Ekipler, araştırma başlattı. Aileye Telegram üzerinden "Muhammed elimde kurtarmak için 40 bin dolar vereceksiniz" mesajı geldi. Uzman polis, aile gibi mesajlaşmayı sürdürerek pazarlık yaptı ve 70 bin TL’ye anlaştı. Muhammed Nuh Kasadar’ın ağabeyi, parayı Sultangazi’de kendilerine söylenen parka bıraktı. Polisler, parayı alan kişiyi yakalayarak gözaltına aldı. Bu kişinin Hakan Öztürk (28) olduğu ve 3 yıl önce aileye ait yayınevinde çalıştığı belirlendi. Hakan Öztürk, sorguda Muhammed Nuh Kasadar’ı öldürdüğünü itiraf etti.

Hürriyet’te yer alan habere göre, Hakan Öztürk, ifadesinde, “Geçen pazartesi günü Muhammed’le görüştük ve yemek yedik. Daha sonra Bayrampaşa’daki evime gittik. Babasının, çalıştığım dönemde bana olan borcundan bahsettim. Biraz ağır ifade kullanınca kavga çıktı. Boğuşma sırasında ipi boğazına geçirdim ve iyice sıktım. Banyoya götürdüm ve bıçaklarla cesedi parçalara ayırdım. Cesedin kokmaması için parçaları poşetlere koyarak derin donduruculara yerleştirdim. Kaçmam gerektiğini düşündüm ama param yoktu. Aileye mesaj göndererek para istedim” dedi.