Gündem

Milli Gazete yazarı: AKP siyasi ömrünü tamamladı; uzatmalarla vakit geçiriyor

22 Kasım 2019 13:21

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın partisini kurmadan önce mensubu olduğu Milli Görüş'ün yayın organı Milli Gazete yazarı Zeki Ceyhan, "Kanaatimizce AKP siyasi ömrümü tamamlamış bulunmaktadır. Bundan sonra uzatmalarla biraz daha vakit geçirebilirler" ifadelerini kullandı.

İktidar partisinin içine girmiş olduğu huzursuzluk ortamının giderek büyüdüğünü, şikâyetlerin arttığını ileri süren Zeki Ceyhan'ın yazısının bir kısmı şu şekilde:

"Tabir caizse AKP’de kan kaybı sürekli hale geliyor. Doğal olarak AKP yönetimi kamuoyu yoklamaları yaptırıyor. Bu yoklamaların sonuçlarının Cumhurbaşkanı ve AKP Başkanı Erdoğan’ın önünde olduğu söyleniyor. Ve bir beklenti içine giriliyor.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın bu yoklamaların sonuçlarına bakarak yeni bir siyaset dili oluşturması bekleniyor. Yargı reformu tartışmaları, ABD ile yeniden gelişmeye başlayan ilişkiler ve tahliye kararlarına dayanılarak yeniden “eski günlere” dönülebileceği beklentisi giderek yaygınlaşıyor.

Bizce kimse bu saatten sonra izlenen siyaset dilinde bir yumuşama beklememelidir. Siyaset dili giderek daha da sertleşebilir. Zira Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın yakın çevresinde siyaset dilinde yumuşamayı destekleyen isimler bulunmuyor. Bırakın AKP dışında olanları AKP içinde olanlara bile tahammülsüzlüğün tavan yaptığı bir ortamda siyaset dili nasıl yumuşar?"

Yazının tamamı için tıklayın