Eğitim

Milli Eğitim Bakanı Yılmaz: Ders süreleri kısaltılmalı, beni 40 dakika dinler misiniz?

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü: Teknolojiyi kullanacağız, ama bağımlısı olmayacağız

19 Kasım 2017 02:34

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, okullarda ders sürelerinin kısaltılması gerektiğini vurgulayarak "Beni 40 dakika dinler misiniz? Daha etkin öğretim için ders sürelerini kısaltmalıyız” dedi.

İsmet Yılmaz ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Düzce Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen bir açılış törenine katıldı.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, yaptığı konuşmada ders saatlerinin kısaltılması gerektiğini belirterek, "Beni 40 dakika dinler misiniz? O zaman ben de diyorum ki; 40 dakika bir ders süresiydi, ama şimdi bilim çağında, teknoloji çağında artık öğrenme süreleri kısaldı. 40 dakikada öğrenciler dikkatlerini bir noktaya odaklayamıyor. Bu ders süresini biraz kısaltmak lazım. Daha etkin öğretim için ders sürelerini kısaltmalıyız" dedi.

Geçen yıllara göre öğrenme sürelerinin hızlandığını vurgulayan Yılmaz, "Artık öğrencilerin dikkatlerini 40 dakika aynı yönde tutmakta zorlanıyoruz. Dolayısıyla bir kaç sefer de söyledim. Gerçekten bu ders süresini biraz kısaltabilmek lazım. Daha etkili şekilde çocuklara bilgileri aktarabilmek için." dedi.

Özlü: Teknolojiyi kullanacağız, ama bağımlısı olmayacağız

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ise, teknolojinin, kitap okumanın önüne geçmemesi gerektiğini söyledi. Bilim ve teknolojide ilerlemek için okumak zorunda olduklarını ifade eden Bakan Özlü, şöyle konuştu: "Teknolojiyi kullanacağız, ama teknoloji bağımlısı olmayacağız. Eğer biz bilimde ve teknolojide ilerleyeceksek, okumak zorundayız. Bilmeliyiz ki teknolojik aletler, kitapların alternatifi değildir. Unutmamalıyız ki kitaplar olmasa, okuyan beyinler olmasa, ne bilimde ilerleyebiliriz, ne teknolojinin gerçek anlamını yakalayabiliriz. O yüzden telefona, tablete ya da bilgisayara ayırdığımız zamandan çok daha fazlasını kitaplara ayırmalıyız. Burada pırıl pırıl çocuklar görüyorum. İnanıyorum ki, bu salondan birçok mucit, birçok bilim insanı çıkacak. Çünkü icatlara giden yol meraktan, hayal dünyasından geçer. O hayal dünyasının kapılarını ise ancak kitaplar açabilir."