Eğitim

Millî Eğitim Bakanı Selçuk: Eğitime ara verilen okullardaki öğrenciler geçici olarak nakil işlemi gerçekleştirebilecek

Telafi programları ara ve yarı yıl tatilinde

17 Ekim 2019 11:00

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Akçakale’de eğitime ara verilen okullara ilişkin alınan tedbirleri açıkladı. Selçuk, eğitime ara verilen okullardaki öğrencilerin istekleri doğrultusunda bu eğitim yılında olmak koşuluyla nakil işlemi gerçekleştirebileceklerini söyledi. Eğitimin aksamasının söz konusu olmadığını dile getiren Selçuk, ara tatillerde eksikleri olan öğrenciler için telafi programlarının düzenleneceğini belirtti. 

Selçuk, "Okul öncesinden ortaöğretim sonuna kadar her tür ve derecedeki okullardaki öğrencilerimiz yerleşim yeri veya dışındaki başka bir okula velilerimizin talebi doğrultusunda nakil gitmek isterlerse bu eğitim ve öğretim yılında sınırlı olmak üzere değiştirebilecek" dedi. 

Selçuk, "Ortaöğretim kurumlarında misafir öğrenci işlemlerinde kontenjan şartı aranmaksızın okula yerleşebilecek. Rehberlik ve araştırma merkezlerimiz okullarımızda desteğe ihtiyacı olan öğrencilerimizi tespit edecek ve gerekli planlamalar yapılacak. Gerekli görüldüğünde yetkili kurumlara sevk işlemi gerçekleştirilecek. Eğitime ara verilen okullarımızda öğrencilerin telafi eğitimine alınması için planlamalar yapılmıştır. Bizim için eğitimin aksaması söz konusu değildir. Eğitimin devam etmesi için gereken tedbirlerin alınması esastır. Misafir öğrenci olarak okul değiştirenlerin konu ve kazanım olarak eksikleri varsa yeni okullarında öncelikle hafta sonu olmak üzere ara ve yarı yıl tatillerinde telafi programları düzenlenecek" diye konuştu. 

Selçuk konuşmasını şöyle sürdürdü: 

"Öğrencilerimizin farklı okullarda pansiyonlara yerleşebilmeleri, taşımalı eğitim kullanabillmeleri için gerekli hazırlıklar yapılmıştır. Sanal sınıf uygulaması da kullanılabilmektedir. Böylece sınıf bazlı eğitim ve öğretim faaliyetleri, ödev ve sınav uygulamalarını rahatlıkla yapılabilecektir. Valiliklerimiz ise eğitim faaliyetlerinin devamı için yönetici ve öğretmenlerimizin güvenliği, barınması için tedbirler alınmış vaziyette. Bakanlığımız, il ve ilçe müdürlükleri arasında etkin bir iletişim ağı kurulmuş vaziyette. Yapılacak iş ve işlemler konusunda öğrenciler ile velileri bilgilendirmeler yapılmaktadır. Devletimiz ve Mehmetçiğimizin bölgemize kalıcı barış getirmek amacıyla yürüttüğü kutsi vazife çok kısa zaman içinde başarıyla ulaşacaktır. Milletimiz birlik ve beraberliğini göstermektedir.

Burada yetkili kişilerle de istişarelerde bulunuyoruz. Her türlü ihtiyacı anında yerine getirebilmek için Ankara ile temas halinde çalışmalarımızı yürütüyoruz."