Gündem

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, öğretmenlerle Anıtkabir'i ziyaret etti

Özkan ARSLAN-Muhammet BAYRAM/ANKARA, (DHA)- MİLLİ Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla 81 ilden gelen öğretmenlerle birlikte Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebedi istirahatgâhı Anıtkabir'i ziyaret etti

24 Kasım 2018 15:34

Özkan ARSLAN-Muhammet BAYRAM/ANKARA, (DHA)- MİLLİ Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla 81 ilden gelen öğretmenlerle birlikte Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk\'ün ebedi istirahatgâhı Anıtkabir\'i ziyaret etti.
Bakan Ziya Selçuk, il ve ilçe milli eğitim müdürleri ve çok sayıda öğretmenle birlikte, saat 08.30\'da Anıtkabir\'e geldi. Selçuk ve beraberindekiler Aslanlı Yol\'dan yürüyerek Atatürk\'ün mozolesine çelenk bırakıp, saygı duruşunda bulundu. Daha sonra Misak-ı Milli Kulesi\'ne geçen Selçuk, Anıtkabir Özel Defteri\'ni imzaladı. Bakan Selçuk, deftere şunları yazdı:
\"Aziz Atatürk, şahsınıza Başöğretmenlik unvanının verildiği 24 Kasım\'ı Öğretmenler Günü olarak kutluyoruz. Bu anlamlı günde bize emanet ettiğiniz yeni nesilleri yetiştirme irademizi size bir kez daha belirtmek istiyorum. Bizlere hedef olarak gösterdiğiniz muasır medeniyetler seviyesini aşma, ülkemizi hak ettiği noktaya taşıma gayretinden asla vazgeçmedik. Milli Eğitim Bakanlığı ailesi olarak başta şahsım ve tüm çalışma arkadaşlarımla milli, manevi, insani, ahlaki ve kültürel değerlerimizi içtenlikle benimseyen, bunları geliştiren; ailesini, milletini, vatanını, gönülden seven ve bunları yüceltmek için sürekli çaba harcayan, Türkiye Cumhuriyeti Devleti\'nin vatandaşı olmaktan her zaman gurur duyan ve bu ülkeye, insanımıza hizmeti en büyük erdem sayan, din, dil, ırk, cinsiyet ayrımı yapmaksızın, bütün insanların haklarına, düşüncelerine ve inançlarına saygı duyan, zihinsel, bedensel, ruhsal ve duygusal yönden sağlıklı ve toplum ile barışık, kendine güvenen, hür ve bilimsel düşünceye sahip, öğrenmeyi hayat boyu devam eden bir süreç haline getirmiş, akli melekelerini ve muhakeme yeteneğini sadece kendisi kullanan bir insan modeli yetiştirmek en büyük görevimiz olacaktır. Bu vesileyle ülkemizin 81 vilayetinde, şehir merkezlerinden en ücra köylere kadar her karışında vazifelerine hakkıyla ifa eden öğretmenlerimizi, mesleklerini fedakârlıkla yerine getirmiş olmalarından dolayı en içten duygularımla tebrik ediyor, tüm öğretmenlerimizin ve Milli Eğitim ailemizin 24 Kasım Öğretmenler Günü\'nü kutluyorum.\"

FOTOĞRAFLI

Haber, değiştirilmeden kaynağından otomatik olarak eklenmiştir