Politika

Millet İttifakı'nın Adana Adayı Zeydan Karalar: Adana partisinin adayı gibiyim

"Seçim bizim için noktalandı, sandıklarla ilgili çalışma yapıyoruz"

26 Mart 2019 12:27

Adana'da Seyhan Belediye Başkanı ve CHP ve İyi Parti'nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Zeydan Karalar, yerel seçimle ilgili iddialı konuştu. Seçimi çoktan kazandıklarını ifade eden Karalar, "Adana'da ben her ne kadar CHP adayıysam da Adana partisinin adayı gibiyim. Daha önce başka partiye oy veren binlerce insan bana oy verme temayülünde. Seçim bizim için noktalandı, sandıklarla ilgili çalışma yapıyoruz" dedi.

Karalar, Adana Büyükşehir Belediyesi'nin Türkiye'nin en borçlu ikinci belediyesi olduğunu belirtti. Seyhan'daki gibi borcu azaltıp gelirleri artıracağını iddia eden Karalar, "Büyükşehir Belediyesi bütçesini tekrar hizmet üretir hale getireceğiz" ifadelerini kullandı.

Zeydan Karalar, 31 Mart Yerel Seçimleri'nde sokaktaki her 10 kişiden 7'sinin kendisini desteklediğini belirterek "Adana'da olmayan büyük hizmetlerin olacağına, Adana'nın dönüşeceğine, Adana'nın büyük bir köyden kurtulacağına benimle birlikte inanıyorlar" dedi.

"Seçim bizim için noktalandı"

Seyhan ilçesinde yaptıkları hizmetleri anlatan Başkan Zeydan Karalar, şunları ifade etti:

"İmar, dönüşüm, kreş, taziye evleri, spor tesisleri, kent meydanı, halk kart, sosyal projeler, mahalle merkezlerimiz bunlar bizim Seyhan'da hiç olmayan şeylerdi, biz tanıştırdık. Çocuklarımız yatağa aç girmesin diye başlattığımız halk kart Türkiye'de ilkti. Seçimi son 5 günde, 3 ayda kazanmıyoruz. 5 yıldır yaptığımız icraatlar bizi buraya getiriyor.

"Yüzde 32 ile Seyhan'ı kazandım ama Seyhan'da seçim olsa yüzde 65'ten aşağı oy görünmüyor. Eğer hizmet ederseniz, iyi niyetli, parayı çok yerinde kullanırsanız sizde bir parti, siyaset aranmıyor. Adana'da ben her ne kadar CHP adayıysam da Adana partisinin adayı gibiyim. Daha önce başka partiye oy veren binlerce insan bana oy verme temayülünde. Seçim bizim için noktalandı, sandıklarla ilgili çalışma yapıyoruz.

"Seyhan'da para üreten bir belediyeyiz. 50 milyon TL borç aldık, ödedik. 500 milyon TL'nin üzerinde yatırım yaptık. Gideri kıstık, gelir artırarak bütçeyi iş yapabilir hale getirdik. Büyükşehir Belediyesi de büyük borç içerisinde. Kocaeli'den sonra 2. büyük borçlu belediye. 6 aylık bir tasarruf politikası izleyeceğiz. Seyhan'daki gibi borcu azaltıp gelirleri artıracağız. Büyükşehir Belediyesi bütçesini tekrar hizmet üretir hale getireceğiz. Kolay bir iş değil ama onu da çözeceğiz."