Ekonomi

Migros, yıl sonuna kadar 10 bin ton balık alımı ile sürdürülebilir balıkçılığa desteğini sürdürecek

01 Eylül 2023 13:48

Migros, geçtiğimiz yıl başlattığı tekneden-reyona sistemiyle müşterilerine en taze balığı ulaştırmaya devam ediyor. Migros, deniz ürünlerini 1 Eylül’de av sezonunun açılmasıyla birlikte Türkiye’nin dört bir yanındaki mağazalarından müşterilerine ulaştırmaya başladı.

Mersin, Antalya, İzmir, İstanbul, Ankara, Muğla ve Trabzon olmak üzere farklı bölgelerdeki illerden alım yapan Migros, Türkiye’nin dört bir yanındaki 1.200 mağazasından satışa sunmak üzere yıl sonuna kadar 10 bin ton balık alımı gerçekleştirecek. Migros, müşterilerinin güvenle balık tüketilmesi için, balık satışı gerçekleştirdiği noktaları yeni açtığı mağazalarla ve tek günlük satış noktaları ile arttıracak.

Migros Taze Ürünler Pazarlama Direktörü İbrahim Sözen, yerel üreticilere sağladıkları alım garantisi ile küçük balıkçılar ve kooperatiflere destek veren Migros'un yıl sonuna kadar 10 bin ton balık alımı gerçekleştirme hedefinde olduğuna vurgu yapan Sözen,

“Geçtiğimiz yıl ‘İyi Balık’ projesini başlattık. ‘Türkiye’nin en geniş balık ağını örüyoruz!’ diyerek haftanın 6 günü günlük sevkiyatla en taze ve en bol balık çeşidini mağazalarımıza ulaştırıyoruz. Balık üretiminin sürdürülebilirliğini desteklemek amacı ile tezgâha ulaşan balıkların kalite standartlarının artırılması için eğitimler veriyoruz. Müşterilerimizin en taze, kaliteli, güvenilir ve uygun fiyatlı deniz ürünlerine ulaşabilmesi için balığı doğrudan tekneden, halden ve üreticiden alarak mağazalarımızda satışa sunuyoruz. Bu yıl balıkçılarımızın Karadeniz’in en serin sularında 14 ayda yetiştirdiği Türk somonunu da reyonlarımıza taşıdık” dedi.