Gündem

Mide botoksu ameliyatında hayatını kaybetmişti; doktorlar ikinci kez serbest bırakıldı

28 Mart 2023 12:20

İstanbul Tuzla'da mide botoksu ameliyatı sonrasında bir kişinin hayatın kaybetmesinin ardından gözaltına alınan iki doktor, adli kontrol şartıyla ikinci kez serbest bırakıldı.

Tuzla'da özel bir hastanede mide botoksu yaptıran bazı hastaların çift görme, tansiyon yükselmesi ve mide bulantısı gibi semptomlar yaşaması üzerine inceleme başlatıldı.

31 kişi daha aynı sorunu yaşamıştı

Yapılan çalışmalarda mide botoksu yaptıran hastaların yoğunlukla İstanbul ve İzmir'de ameliyat oldukları, farklı il ve ilçelerdeki hastalarla birlikte toplam 31 kişinin aynı sorunları yaşadıkları belirlendi.

Tuzla'daki hastanede tedavi gören 46 yaşındaki Türkmenistanlı Aylar Korhanova, 23 Mart’ta hastanede hayatını kaybetmişti.

Hastaların şikayeti üzerine başlatılan soruşturma kapsamında hastanenin yetkilisi Dr. C.C.E., operasyonu yapan Dr. Ş.Ş. ve firma sahibi C.T.'yi gözaltına alarak ameliyat öncesi ve ameliyat sırasında kullanılan altı ilaca el konulmuştu. Yakalanan şüphelilerden C.C.E. ve Ş.Ş. işlemleri sonrası adli makamlarca serbest bırakılmıştı.

Türkmenistanlı Korhanova'nın ölümü sonrasında doktorlar C.C.E. ve Ş.Ş., tekrar gözaltına alınmıştı. Emniyetteki işlemlerinin ardından "taksirle ölüme neden olma" suçundan Anadolu Adalet Sarayı'na sevk edilen iki doktor, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (DHA)