Dünya

Michelin yıldızlı şef, mutfak personelinden bir kadını çıplak şekilde sandalyeye bağladı; hakkında soruşturma açıldı

Hôtel du Palais'deki restoranı işleten 31 yaşındaki şef Aurélien Largeau, suçlamaları reddetti ve haberlerin "yanlış ve karalayıcı" olduğunu iddia etti

30 Aralık 2023 11:38

T24 Dış Haberler

Michelin yıldızlı şef Aurélien Largeau hakkında mutfak personelinden bir kadını çıplak olarak bağladığı ve aşağıladığı gerekçesiyle soruşturma başlatıldı. Largeau, iddialar sonrası Fransa'daki lüks bir oteldeki işinden ayrıldı.

Savcı bu ayın başlarında yaşanan cinsel saldırı olayıyla ilgili olarak cinsel saldırı ve şiddet suçlarından soruşturma başlattı.

Fransa'nın güneybatısındaki Biarritz'de bulunan Hôtel du Palais'deki restoranı işleten 31 yaşındaki şef Aurélien Largeau, suçlamaları reddetti ve haberlerin "yanlış ve karalayıcı" olduğunu iddia etti.

Yerel Sud-Ouest gazetesinde yer alan habere göre, restorana yeni gelen genç bir şef, Largeau da dahil olmak üzere tüm şeflerin gözleri önünde saatlerce ağzında bir elma ve makatında bir havuçla çıplak bir şekilde sandalyeye bağlandı.

"Bizutage" olarak bilinen ve Fransa'da yasaklanan kabul töreninin görüntülerinin sosyal medyada paylaşıldığı iddia edildi. Polis görüntüleri bulmaya çalıştığını söyledi.

Hyatt grubuna ait olan Hotel du Palais, "otel tesislerinde endişe verici bir olay" yaşandığını doğrulayarak Largeau'nun artık tesiste çalışmadığını doğruladı.

Michelin yıldızlı şef, iddiaları yalanladı

Largeau, France Bleu radyosuna yaptığı açıklamada, "Birkaç medya kuruluşu tarafından hakkımda ortaya atılan iddiaları resmen yalanlamak ve bildirilen gerçeklerin hiçbir şekilde gerçeği yansıtmadığını belirtmek isterim" dedi. 

Haberlerin "onuruna yönelik bir saldırı" olduğunu söyleyen Largeau, "her türlü kötü muamele, taciz veya aşağılamayı açıkça kınadığını" da sözlerine ekledi.