Gündem

MHP ve Ülkü Ocakları yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulunmuştu: Ceza hukukçusu avukat Dr. Dilek Ekmekçi, tutuklandı

01 Eylül 2024 17:30

T24 Haber Merkezi

 Avukat Hakları Grubu'nun yaptığı paylaşımda, ceza hukukçusu avukat Dr. Dilek Ekmekçi'nin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nda ifadeye alındığı bildirildi. Avukat Turgay Bilge, Ekmekçi'nin tutuklandığını açıkladı. Avukat Cemil Çiçek, Ekmekçi'nin sosyal medya platformu X'te yaptığı bir paylaşım nedeniyle, "kamu görevlisine hakaret" suçundan ofisinde gözaltına alındığını yazmıştı.

MHP ve Ülkü Ocakları'nın önde gelen isimleri hakkında suç duyurusunda bulunmuştu

Ekmekçi, daha önce MHP ve Ülkü Ocakları'nın önde gelen isimleri hakkında Sinan Ateş cinayetinde rolleri olduğu ve kendisini tehdit ettikleri için "suç işlemek amacıyla örgüt kurma" iddiasıyla suç duyurusunda bulunmuştu. Başsavcılığa sunulan suç duyurusunda, İzzet Ulvi Yönter, MHP MYK üyeleri Şahin Gürz, Tamer Çakıroğlu ile Nevzat Ünlütürk, MHP İstanbul İl Başkanı Serter Selim, MHP İstanbul İl Başkanlarının da aralarında bulunduğu 25 isim yer alıyordu.

DEM Partili Gergerlioğlu: Sinan Ateş cinayetini gündem ettiği için mi gözaltına alındı?

DEM Parti Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu da Ekmekçi'nin gözaltına alınmasına tepki gösterdi. Gergerlioğlu, Adalet Bakanlığı'nı etiketlediği X paylaşımında, "Av. Dilek Ekmekçi niye gözaltına alındı? Yurtlardaki skandalları dile getirdiği için mi? MHP'yi eleştirdiği için mi? Sinan Ateş cinayetini gündem ettiği için mi? Hem de avukatlık bürosundan gözaltına alınmış, av. bürosundan gözaltı kurallarına uyuldu mu?" diye yazdı.

Tutuklandı

Avukat Hakları Grubu,, Ekmekçi'nin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nda ifadeye alındığını bildirildi. Ekmekçi'nin avukatı Turgay Bilge, Ekmekçi hakkında tutuklama kararı çıktığını duyurdu. Bilge, "5 dakika yargılama. Tutuklama kararı verildi" diye yazdı.