Politika

MHP'nin iddiası: CHP'nin iptal dilekçesi, YSK’nın reddetmesi için hazırlanmış

"Dilekçede delil, belge, somut bilgi ve gerekçe yok"

15 Mayıs 2019 15:18

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, CHP’nin YSK’ya yaptığı İstanbul'daki tüm seçimlerin iptalini istediği dilekçesine yönelik olarak bir iddia ortaya attı. Akçay, "Hazırlayanların da iyi bir şekilde bildiği gibi bu dilekçe YSK’dan reddedilmesi için hazırlanmış. Dilekçede delil, belge, somut bilgi ve gerekçe yok" dedi.

CHP, İstanbul'un 39 ilçesindeki yerel seçimin ve 24 Haziran 2018 Cumhurbaşkanlığı seçiminin iptali için Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) başvurmuştu. CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek başvurunun ardından yaptığı açıklamada, "Eğer siz, '31 Mart'ta usulsüzlük var diyorsanız', 24 Haziran seçimleri de usulsüzdür, meşru değildir" ifadesini kullanmıştı.

Akçay, CHP'nin dilekçesinin "ret kararı almak" için hazırlandığını iddia etti. 

MHP Basın Birimi tarafından kamuoyuna paylaşılan Akçay'ın açıklamasının bir bölümü aynen şöyle: 

CHP, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi üzerinden yürüttüğü kaos ve kriz stratejisinde YSK üzerinden yeni bir hamle peşindedir. Öyle ki “çete” dedikleri, “Kızılay’da yürütmezler, yüzünüze tükürürler” diyerek tehdit ettikleri YSK’ya İstanbul ilçe belediye başkanlıkları seçimleriyle birlikte 24 Haziran milletvekili ve Cumhurbaşkanı seçimlerinin de iptali için dilekçe vermiştir CHP.

CHP’nin itiraz dilekçesi bırakınız hukuki olmayı siyasi olarak dahi değerlendiremeyecek kadar seviyesizdir. Somut bilgi, belge, delil sunamıyorlar. Gerekçe yok. Dilekçe ayrıca bir başvuru ve talep değil, sanki bir talimat yazısı. Şu ifadelere bakınız: ‘Önceki tüm kararlarınızı inkar eden öyle bir karar verdiniz ki’; ‘24 Haziran’da gerçekleştirilen seçimleri de iptal etmek durumundasınız’;  ‘İnceleyin, 31 Mart’tan sonra olduğu gibi günlerce inceleyin’;  ‘24 Haziran seçimlerini de yenilemek zorundasınız’; ‘24 Haziran 2018 Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçimlerini de iptal etmek durumundasınız’;  ‘Yalnızca İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçimini değil, İstanbul’un tüm seçimlerini iptal edin’

"Ret kararı almak istedi"

Bu dilekçeyi hazırlayanların da iyi bir şekilde bildiği gibi bu dilekçe YSK’dan reddedilmesi için hazırlanmış. Dilekçede delil, belge, somut bilgi ve gerekçe yok. En azından gerekçeleri, sandık kurullarının oluşumunda gösterilen usulsüzlükleri sandık numaralarıyla birlikte alın, hatta MHP’nin ve Adalet ve Kalkınma Partisi’nin dilekçesinden aktarın, onları ekleyin; ama o da yok.  CHP’nin amacı kurum ve kuruluşları yıpratmak, sözde hukuksuzluk naralarıyla vatandaşlarımızı tahrik etmek ve sokağa çekmektir. Bu provokasyondur, kışkırtmadır.

CHP bu dilekçeyi değil ama YSK’nın verdiği “ret” kararını seçimlerde kara propaganda ve halkı galeyana getirme malzemesi olarak kullanacaktır. Dikkat ediniz, diyorum ki CHP sadece “ret” kararını kullanacaktır, çünkü öyle bir dilekçe yazılmış ki içeriği itibariyle kullanılabilecek bir içerikte değildir.

Meselenin bir başka boyutu da CHP’nin siyasi yüzsüzlüğüdür. YSK üyelerine ‘çete’ deyip, ‘Kızılay’da sizi yürütmezler, yüzünüze tükürürler’ diyerek tehdit edip, buldukları her mikrofonda YSK’yı kınayanların YSK’ya verdiği dilekçe siyasi yüzsüzlük ve çelişki örneğidir.”