Gündem

MHP MKYK üyesi “Ya susturacağız ya kan kusturacağız” diye ismini paylaşmıştı, İmamoğlu’na destek veren bir Ülkücü daha saldırıya uğradı

Eski MHP İlçe Başkanı Pamukçu'dan önce İyi Parti'nin kurucularından Metin Bozkurt da saldırıya uğraamıştı

22 Haziran 2019 15:59

T24

Millet İttifakı'nın İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu'na aday veren 'Demokrat Ülkücülerden' biri daha saldırıya uğradı. Eski MHP Avcılar İlçe Başkanı da olan, 12 Eylül döneminde bir süre cezaevinde kalan Zihni Pamukçu'nun saldırıya uğradığı İyi Parti Genel İdare Kurulu Üyesi ve Adana Milletvekili İsmail Koncuk tarafından duyuruldu.

Pamukçu'nun adı, MHP MYK Üyesi Ahmet Yiğit Yıldırım tarafından İmamoğlu’na destek verdikleri gerekçesiyle “Demokrat Ülkücüler adı altında namussuzluğa imza atanların sonu bellidir. Milliyetçi-ülkücü hareketin ismini kullanarak PKK işbirlikçilerine destek arayan bu hainleri unutmayacağız... Ya tam susturacağız ya kan kusturacağız” sözleriyle paylaşılan listede de vardı.

İyi Partili Koncuk: Bir kahpelik daha! 

Kişisel Twitter hesabından yaptığı paylaşımda İyi Partili Koncuk, konuyla ilgili "Bir kahpelik daha! İYİ Partili Metin Bozkurt’un ardından İmamoğlu’na desteğini açıklayan Ülkücü Zihni Pamukçu da Ümraniye’de saldırıya uğradı. 12 Eylül döneminde tutuklanan ve uzun yıllar hapishanede tutulan Pamukçu, hastanedeki tedavisinin ardından taburcu edildi. Geçmiş olsun" ifadelerini kullandı. 

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener de yaşananlara Twitter'da yaptığı "İYİ Parti Ümraniye teşkilatımızdan arkadaşlarımıza yapılan alçak saldırıyı kınıyorum. Çok şükür iyiler. Kendilerine acil şifalar diliyorum. Her türlü provokasyon ve saldırıya rağmen hepimiz çok dikkatli ve sağduyulu olacağız" paylaşımıyla tepki gösterdi. İyi Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu da 'provokasyona gelmeme' çağrısında bulunarak şunları söyledi: 

Millet İttifakı’nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı  İmamoğlu, kendilerine 'Demokrat Ülkücüler' diyen 155 isimle geçen hafta bir araya gelmişti. 'Demokrat Ülkücüler' 23 Haziran İstanbul seçimlerinde İmamoğlu'na destek vereceklerini açıklamıştı. İmamoğlu ile gerçekleşen buluşmanın öncülerinden olduğu belirtilen İyi Parti kurucularından Metin Bozkurt, buluşmadan bir gün sonra Beylikdüzü Yaşam Vadisi'nde kalabalık bir grubun saldırısına uğramıştı. 

MHP yöneticisi Yıldırım: Ya tam susturacağız ya kan kusturacağız!

Saldırının ardından MHP MYK Üyesi Ahmet Yiğit Yıldırım sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda İmamoğlu'na destek vereceklerini açıklayan ülkücülerin isimlerini yayınlamış ve şunları söylemişti: 

“Demokrat Ülkücüler adı altında namussuzluğa imza atanların sonu bellidir. Çakallara haddini bildiren Bozkurtlara bin selam… Milliyetçi-ülkücü hareketin ismini kullanarak PKK işbirlikçilerine destek arayan bu hainleri unutmayacağız… Ya tam susturacağız ya kan kusturacağız!”