Politika

MHP'li Yönter'den Sezgin Tanrıkulu tepkisi: Bu vatana, millete ihanettir

14 Eylül 2023 16:24

MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. CHP'li Sezgin Tanrıkulu'nun TSK ile ilgili sözlerine tepki gösteren Yönter, "Daha önce de bu şekilde iğrenç ifadeler duyuldu. Askere düşmanlık, düşmana askerlik... Bunun başka açıklaması yok. Bunlar askere düşmanlık yapıp düşmanına da askerlik yapıyorlar. Sözlerinin hiçbir tutar yanı yok. Vatana millete ihanettir" dedi. 

MHP Genel Başkan Yardımcısı Yönter, CNN Türk canlı yayınında açıklamalarda bulundu. Meral Akşener ve tüm İYİ Partililere de seslenen Yönter, "Biz gelene, 'neden geldin?' diye sormayız. Kapımız orada, gelen gelir. Siyasette kapı kilitlenir mi? Akşener isterse gelsin buyursun. Liderimiz defalarca çağırdı" ifadelerini kullandı.

Yönter'in konuşmasından satır başları şu şekilde:

"CHP'nin tavrı yetersiz"

"Tanrıkulu, malumun ilanını kendisi açısından devamlı yapıyor. Yeni değil, daha önce de bu şekilde iğrenç ifadeler duyuldu. Askere düşmanlık, düşmana askerlik... Bunun başka açıklaması yok. Bunlar askere düşmanlık yapıp düşmanına da askerlik yapıyorlar. Sözlerinin hiçbir tutar yanı yok. Vatana millete ihanettir.

CHP yönetimi "TSK gözbebeğimiz" dedi ya, Baskın Oran, CHP yönetimini hedef alıyor "Siz kendi vekiliniz Tanrıkulu'nu nasıl linç edersiniz?" diyor.

CHP'nin tavrı yetersiz. Gereğini yapmalılar. CHP bu tarihi sorumluluktan kaçmamalı ve kaçamayacak. 'TSK, köylüyü öldürdü' ne demek? Bu sözler aynı zamanda cinayet, ihanet. TSK, kahraman Mehmet'lerimiz mücadele ederse hainlerle mücadele eder. Düşmana asker durmuş Tanrıkulu bunu nereden bilecek. AİHM bunu tescillemiş, AİHM başka bir şey yapmaz ki.

"TSK mensupları bizim baş tacımız"

AİHM, ne düşünüyor ise Tanrıkulu ve Baskın Oran benzeri çürümüşler aynı şeyi düşünür. PKK'nın propagandasına sarılmıştır Tanrıkulu, düşmana asker durmuştur. TSK mensupları bizim baş tacımızdır. Onlar bizim gelecek ümidimizdir.

Şu anda teröristler mağaralardan başlarını çıkaramıyor. Terörün beli kırıldıkça cevap CHP'den YSP'den geliyor. Tanrıkulu sözüm ona TSK'yı tartışmaya açmaya çalışıyor. Yediği ekmek, soluduğu hava, içtiği su haramdır ona.

CHP yavan, düşük profilli açıklama yaptı. CHP yönetimi beklediğimiz tavrı, tutumu gösteremez. Düne kadar terör ile iş birliği yapan CHP yönetimi çünkü. İddia sahipleri ile aynı masada oturan CHP yönetimi. Terörist Demirtaş serbest kalsın diyen kim. Demirtaş, Tanrıkulu'nun ifadelerini defalarca kullandı. Mesnetsiz ifadelerle TSK'yı karalamaya çalıştılar. CHP Genel Başkanı Demirtaş serbest kalsın dedikten sonra onu karşısına alabilir mi?

Süreci dikkatle takip edip adaletin tecelli etmesini bekleyeceğiz. İnsan üstü bir emekle terörle mücadele olduğu dönemde bu iftiranın adı geçen müfterilerin yanına bırakılmamasını istiyoruz.

"Akşener buyursun komşu olalım"

Biz gelene 'neden geldin?' diye sormayız. Kapımız orada, gelen gelir. Siyasette kapı kilitlenir mi? Akşener gelirse gelsin, buyursun. Liderimiz defalarca çağırdı.

Biri çıkmış 'Biz cesurlar hareketiyiz' diyor. Senin her tarafın cesur olsa ne olur, her tarafın korkak senin. 54 yıllık mücadelemize yönelik hakaretamiz ifadeler oldu. Partimiz ile ilgili en ufak tereddüt geçirmeyen, kalbinin köşesinde üç hilali taşıyan kim varsa buyursun gelsin. MHP ile sorunu olmayan, nedamet duyan, Türkiye Yüzyılı'na hizmet etmek isteyenlere çağrım. Gemi su alıyor, filika aramayın. Aramızda kötü bir an yoksa beraber omuz verelim. Akşener buyursun komşu olalım."