Gündem

MHP'li Yıldız'dan Abdülkadir Selvi'ye "Osman Kavala" tepkisi: Yetkin bir ceza avukatından yardım alın

19 Haziran 2024 12:29

T24 Haber Merkezi

MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi'nin bugünkü yazısında Osman Kavala’nın avukatlarının başvurusu üzerine Adalet Bakanlığı'nın ‘Kanun Yararına Bozma’ talebini incelemeye aldığını hatırlatmasına tepki gösterdi. Yıldız, "Bir dilekçe verme işlemini kamuoyuna abartılı şekilde sunmadan önce, yetkin bir Ceza Avukatından yardım alırsanız, vatandaşın doğru bilgi edinme hakkına saygılı iş yaparsınız" dedi. 

TIKLAYIN - Abdulkadir Selvi: AKPM raportörüyle görüşen bir yetkili “Osman Kavala Öcalan’dan daha tehlikeli” demiş; bu nasıl bir zihniyet, hangi aklın ürünü!

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, bir yetkilinin, Gezi davası tutuklusu Osman Kavala’nın durumunu soran AKPM Denetim Komisyonu Türkiye Eş-Raportörü Stefan Schennach’a “Osman Kavala’yla neden bu kadar ilgileniyorsunuz?” diye tepki gösterdiğini, “Bu adam Öcalan’dan daha tehlikeli” dediğini yazdı.

Kavala’nın avukatlarının başvurusu üzerine Adalet Bakanlığı'nın, ‘Kanun Yararına Bozma’ talebini incelemeye aldığını hatırlatan Selvi, "Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi raportörüyla görüşen yetkilinin bu süreci anlatması yeterli. En azından raportör yeni bir sürecin başladığını rapor edebilir" eleştirisinde bulundu.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, Selvi'nin yazısına tepki gösterdi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Yıldız, şunları kaydetti:

"Sayın Selvi,

İstinaf ve temyiz incelemesinden geçmeksizin kesinleşen karar ve hükümlere karşı, Kanun Yararına Bozma Başvurusunu yapma yetkisi Adalet Bakanlığına aittir.

Olağanüstü kanun yollarından biri olan Kanun Yararına Bozma nedir?

Kanun Yararına Bozma yapılabilen Ceza Mahkemesi kararları hangileridir?

Kanun Yararına Bozma yapılamayan kararlar nelerdir?

İnfaz hangi hallerde durdurulur?

Bir dilekçe verme işlemini kamuoyuna abartılı şekilde sunmadan önce, yetkin bir Ceza Avukatından yardım alırsanız, vatandaşın doğru bilgi edinme hakkına saygılı iş yaparsınız. Değilse, sadece hükümlü propagandası yapmakla kalırsınız."