Gündem

MHP’li Semih Yalçın Halk TV'yi eleştirdi; kadın sunucuyu hedef aldı

07 Eylül 2024 15:03

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Semih Yalçın, Halk TV’de yayınlanan Sansürsüz programını ve program sunucusu Simge Fıstıkoğlu'nu hedef aldı. Yalçın, programda MHP Lideri Devlet Bahçeli hakkındaki ifadeleri düşmanca bulduğunu söyleyerek, "Halka açık yayınlarda kendi adına bile liyakat göstermeyen, ismini aldığı kitlelerin sosyolojisine uygun edep ve terbiye kurallarını sürekli çiğneyen bir TV kanalı olarak öne çıkan Halk TV, artık sicilli bir Halt TV’ye dönüşmüştür. Programın sözde sunucusu da, tüketimi arttırmak için bar müdavimlerini şevke getiren bir barmaid havasındadır" dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Halk TV’de yayınlanan Sansürsüz programının, siyasi liderlere, politikacılara karşı maksatlı bir tavır içinde olduğunu söyleyerek program sunucu Sinem Fıstıkoğlu’nu cinsiyetçi söylemlerle eleştirdi. Yalçın şu ifadelerde bulundu:

"Halk TV’nin hemen her tartışma programında, ağızlara söz silahı tutuşturulup sağa sola rastgele ateş edilmesine çanak tutulmaktadır. Bu CHP meddahı kanalın bilhassa Sansürsüz adlı programı sırasında ekrandan edepsizlik, terbiyesizlik ve saygısızlık taşmaktadır.

"Bir hanımefendiye yakışmayacak lakayt tavır, ibretle izlenmektedir"

O sırada TV stüdyosu, bir yayın odasından çok kafe bar havasına bürünmektedir. Programın sözde sunucusu da, tüketimi arttırmak için bar müdavimlerini şevke getiren bir barmaid havasındadır. Sözde Sunucu Sinem Fıstıkoğlu’nun yayın sırasında bir hanımefendiye yakışmayacak şekilde takındığı saygısız ve lakayt tavır, ibretle izlenmektedir.

Programa katılan İpek Özkal Sayan isimli hanımefendinin; Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’den söz ederken alaycı bir tonda hadsizce sık sık kıkırdaması, üstlendiği görevleri kaldırabilecek ahlaki vasıflardan ve adabımuaşeretten yoksun olduğunu göstermektedir.

Bu kanalın son dönemde işlediği haltlardan biri, Türkiye'nin en büyük ve köklü siyasi partilerinden MHP’nin Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’ye dönük düşmanca manipülasyon ve algı mühendisliğini yayın politikasına dönüştürmesidir.

Programlara çağırılan konuklara ayak verilerek; gayri ahlaki, fütursuz, seviyesiz ve maksatlı bir tutumla Sayın Genel Başkanımıza ve partimize saldırılmaktadır."