Politika

MHP'li Semih Yalçın'dan, CHP'li Engin Altay'a: Siyaset zenneliğine soyunmasın

Engin Altay hakkında, "Cumhurbaşkanı'na hakaret, kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret ve tehdit" suçlarından soruşturma başlatılmıştı

27 Mart 2019 19:14

MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Semih Yalçın, CHP Genel Başkan Yardımcısı Engin Altay’ın “Aklıyla alay edildiğini düşünen vatandaşlarımız, Erdoğan'dan ve Bahçeli'den bay dumur ile bay kamburdan hücrede bunun hesabını soracaklar” sözlerine tepki gösterdi. Yalçın, “Bunlara siyaset yapmayı öğreteceğiz. İnşallah bizim öğretmemizden sonra siyaset zenneliğine soyunmaz” ifadesini kullandı.

Konuya ilişkin olarak Haber 7’ye konuşan Yalçın şunları söyledi:

"Adileşmeden siyaset yapamıyor"

“Engin Altay adileşmeden siyaset yapamıyor. Daha önce de söyledim. Yaptıkları siyaset değil zaten. Yaptıkları PKK seviciliği, FETÖ muhibbiliği ve HDP sevdalılığı. Engin Altay’ın Genel Başkanımıza dil uzatması CHP sözcülerinin uyguladığı çirkin siyasetin bir tezahürü. Dolayısıyla Engin Altay’ın hakkında soruşturma açılması isabet oldu.”

"Siyaset zenneliğine soyunmasın"

“Şunu bilmelerini isterim: Her saldırılarında misliyle cevap verilecektir. Bunlara siyaset yapmayı öğreteceğiz. İnşallah bizim öğretmemizden sonra siyaset zenneliğine soyunmaz.

Cumhur ittifakının aldıkları mesafeyi gördükleri için ellerinden gelen her yolu deniyorlar. Esasında bir telaşının işaretidir bu. İnsanları tehdit ediyorlar. Hesap soracağız derken, asıl hesap halk tarafından sandıkta onlara sorulacak. Bunu görmeye başladılar. Bu yüzden böyle davranıyorlar.”

Ne olmuştu?

KRT TV’ye konuşan Engin Altay, “Kararsızların yüzde 80'i kesinlikle Cumhur ittifakı diye adlandırılan kambur ittifakının adaylarına oy vermeyecekler. Başka partilere de verebilirler. Saadeti var bunun, Vatan partisi var, Millet İttifakı var, falan filan. Ama millet bu korku iklimi içerisinde, çok korkutursanız ne yapar hücreye girince kimse görmüyor, bir Allah bir kendisi, basacak intikamını öyle alacak. 31 Mart'ta bütün yaşananlar, siyasi tablo ortada, ama bunun üzerine aklıyla alay edildiğini düşünen vatandaşlarımız, Erdoğan'dan ve Bahçeli'den bay dumur ile bay kamburdan hücrede bunun hesabını soracaklar. Benim aklımla alay etme diyecekler” diye konuşmuştu.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Engin Altay hakkında, "Cumhurbaşkanına hakaret, kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret ve tehdit" suçlarından soruşturma başlatmıştı.