Politika

MHP'li Feti Yıldız'dan AYM Başkanı Arslan'a: AYM, yargısal aktivizmde bulunamaz

30 Ekim 2023 18:41

AYM Başkanı Zühtü Arslan, mahkemenin verdiği bireysel başvuru kararlarının yerel mahkemelerce uygulanması için çağrı yaptı. MHP'li Feti Yıldız, "Anayasa Mahkemesi anayasayı yeniden yorumlayamaz" dedi.

Anayasa Mahkemesi Başkanı Arslan'ın "Bireysel başvuruları uygulama" hatırlatmasına MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Anayasa Komisyonu üyesi Yıldız'dan yanıt geldi.

Yıldız, Arslan’ın, “Hukuk devletinde yorum çeşitliliği vardır ancak ‘yorum kakofonisi’ yoktur. Bunu kontrol edecek ve anayasal hükümlerin yorumlanması ve uygulanmasındaki yeknesaklığı sağlayacak olan da kuşkusuz Anayasa Mahkemesi'dir” ifadelerine sosyal medya hesabından tepki gösterdi.

MHP’li isim Arslan’ın açıklamaları için ‘Doğrudur’ derken, “Anayasa Mahkemesi yargısal aktivizmde bulunamaz” yorumunda bulundu.

Yıldız paylaşımının devamında şunları söyledi:

“Anayasa Mahkemesi yargısal aktivizm de bulunamaz. Yasama organın yerine geçerek norm da ihdas edemez, mevcut olan normu da görmezden gelemez, anayasayı yeniden yorumlayamaz.”

TIKLAYIN | MHP'li Feti Yıldız: Mahkeme kararlarını ideolojik aidiyetlerinize göre yorumlayarak adalete bir katkınız olmaz