Gündem

MHP'li Arkaz: Uyuşturucu ile mücadelede ciddi mesafe alındı ancak herkesin gözü bizim topraklarda, dünyanın gelişmiş ülkeleri en iyi ajanlarını Türkiye'ye gönderiyor

"Sağlıkta dünyanın en başarılı ülkelerinden biriyiz, Dünya Sağlık Örgütü bize gıpta ile bakıyor"

15 Mart 2023 22:54

MHP İstanbul Milletvekili Hayati Arkaz, "Ülkemizde uyuşturucu ile mücadelede ciddi mesafe alındı. Ancak öyle bir coğrafyadayız ki herkesin gözü bizim topraklarda. Dünyanın gelişmiş ülkeleri, en iyi ajanlarını Türkiye'ye gönderiyor. Her taraftan saldırıyorlar" dedi. 

TBMM Adalet Komisyonu'nda, yargıda yeni düzenlemeleri içeren İcra ve İflas Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi görüşmeleri devam ediyor.

Görüşmelerde söz alan MHP İstanbul Milletvekili Hayati Arkaz, devletin, bütün birimleriyle deprem bölgesinde olduğunu, gelişmiş ülkelerin bile böyle bir felaketin altından kalkamayacağını, 40 gün gibi bir süre içerisinde vatandaşların barınma başta olmak üzere diğer ihtiyaçlarının karşılandığını söyledi.

"Dünya Sağlık Örgütü bize gıpta ile bakıyor"

Almanya başta olmak üzere yurt dışında çıktıklarında, oralarda çalışan hekimleri ziyaret ettiklerini dile getiren Arkaz, "Hekimlerimiz bize 'memnun değiliz, bir iki sene içinde geri döneceğiz' diyor. Ülkemiz Covid-19 salgını döneminde sağlık alanında dikkat çekti. Gelişmiş ülkeler bile hastalarını yaşlı-genç diye ayırdı ama bizde öyle bir şey olmadı. Sağlıkta dünyanın en başarılı ülkelerinden biriyiz. Dünya Sağlık Örgütü bize gıpta ile bakıyor" ifadelerini kullandı.

"Dünyanın gelişmiş ülkeleri en iyi ajanlarını Türkiye'ye gönderiyor"

Uyuşturucu ve madde bağımlığının yüzyılın hastalığı olduğunu, bütün ülkelerin bununla mücadele ettiğini ifade eden Arkaz, Türkiye'nin uyuşturucu ile mücadelede ciddi mesafe aldığını söyledi.

Arkaz, "Ancak öyle bir coğrafyadayız ki herkesin gözü bizim topraklarda. Dünyanın gelişmiş ülkeleri, en iyi ajanlarını Türkiye'ye gönderiyor. Her taraftan saldırıyorlar. Kanun teklifiyle uyuşturucu satışı yapanlara verilen cezalar artıyor, biz daha da arttırılmasından yanayız" dedi. (AA)