Gündem

MHP Genel Başkan Yardımcısı Yurdakul'dan, şehit yakınları ve gazi maaşlarıyla ilgili açıklama

Hakkaniyetli bir maaşı hem şehit yakınlarına hem de gazilerimize sağlayalım

18 Eylül 2024 14:54

MHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Selim Yurdakul, "Şehit yakınlarını ve gazilerimizi "senede bir maaş ikramiye" gibi avutma cümleleriyle siyasi arenaya çekmenin Türk siyasetine yakışmadığını düşünüyoruz. Bu nedenlerle ekonomimizin büyüdüğü yıllarda refah payı içeren ve enflasyon oranında artacak hakkaniyetli bir maaşın çözüm olacağını ifade ediyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Yurdakul, "19 Eylül Gaziler Günü" dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, hayatını vatanına adayan şehitlere rahmet, gazilere uzun ve sağlıklı ömür diledi.

Türk milletinin tarihin her döneminde işgalcilerle, bölücülerle ve çetelerle mücadele ettiğine işaret eden Yurdakul, şöyle devam etti:

"Bu mücadelelerde milletimiz ve vatanımız için canını ve sağlığını kaybeden kahramanlarımız var. İşte bugün bu kahramanlarımız ve geride kalan emanetleri için harekete geçmeliyiz. Gazilerimizin ve şehit yakınlarının hayatlarını kolaylaştırmak mümkün. Bu toprakları vatan yapanlar için bu vatanı cennete dönüştürmek, hepimizin boynunun borcu olmuştur.

Şehit ailelerimize ve gazilerimize her fırsatta şükranlarımızı ve hürmetimizi göstermek durumundayız. Siyasetçiden vatandaşa, bürokrattan yargı mensubuna hepimiz bu konuda üstümüze düşeni yapmak üzere hazırda beklemeliyiz. Elbette bu hususta görevin büyüğü siyasetçilere düşmeli; kanunlarda ve kamu hizmeti süreçlerinde şehit yakınlarını ve gazilerimizi kayırmalı ve hayatı onlar için kolaylaştırmalıyız."

"Hakkaniyetli bir maaşı hem şehit yakınlarına hem de gazilerimize sağlayalım"

Şehit yakınlarını ve gazileri mutlu ve müreffeh bir hayata eriştirmek istediklerini vurgulayan Yurdakul, şöyle devam etti:

"Senede bir maaş ikramiye' gibi popülist ve siyasi yaklaşımlar yerine doğrudan TÜİK gibi kamu kurumlarımızın belirleyeceği en iyi refah ve mutluluk şartlarını sağlayan hakkaniyetli bir maaşı hem şehit yakınlarına hem de gazilerimize sağlayalım. Bu maaşın istisnasız her yıl enflasyon oranında ve refah payı içerecek şekilde iyileştirilmesini de karara bağlayalım. Şehitler bir kez toprağa düşmüş olabilirler ancak onların yakınlarını ve gazilerimizi 'senede bir maaş ikramiye' gibi avutma cümleleriyle siyasi arenaya çekmenin Türk siyasetine yakışmadığını düşünüyoruz. Bu nedenlerle, ekonomimizin büyüdüğü yıllarda refah payı içeren ve enflasyon oranında artacak hakkaniyetli bir maaşın çözüm olacağını ifade ediyoruz."

Gaziler ve şehit yakınları için kamu sağlık kurumlarının yanı sıra üniversite ve özel sektör sağlık kuruluşlarının da ellerinden gelen tüm imkanlarla en iyi sağlık hizmetini sağlamalarını temin edecek bir yaklaşım ve mevzuatın hayata geçirilmesi gerektiğini belirten Yurdakul, "Teşhis ve tedavi süreçlerinin her aşamasında, tetkiklerden ilaçlara, görüntülemeden protez ve ortez gibi ihtiyaçlara kadar hem gazilerimiz hem de şehit yakınları yanlarında Türk milletinin olduğunu bilecektir. Tetkikten tedaviye kadarki süreçlerde doğan fark ödemesi kavramını şehit yakınları ve gazilerimiz için mevzuattan çıkarmak en doğru yol olacaktır" ifadelerini kullandı.

"Kurumsal bir yapıya ihtiyacımız olduğu da aşikar"

Şehit yakınları ve gazilere yönelik iş ve işlemlerde hızlı hareket edebilecek kurumsal bir mekanizmanın oluşturulması önerisinde bulunan Yurdakul, şunları kaydetti:

"Bu konuda hızlı hareket edebilecek kurumsal bir mekanizmanın faydalı olacağını görüyoruz. Bu çerçevede, ismi bir bakanlık olmasa dahi adeta bir bakanlık seviyesinde yetki ve imkanlara sahip olan kurumsal bir yapıya ihtiyacımız olduğu da aşikardır. Terörle demlenmiş siyasi yapılar, bunu popülist ve şovenist bir biçimde belediyelerin içine hapsetmek istiyor olsalar da bu mevzunun siyaset üstü bir refleksle ele alınması gerektiğini ve bunun da müstakil bir kurum çatısı altında yürütülmesi gerektiğini ifade etmeliyiz." (AA)