Gündem

MHP’den Bahçeli'ye çağrıda bulunan İmamoğlu’na: Sakin sakin evinde oturup Kemal Sunal’ın Zübük filmini seyretsin, sonucu beklesin

"CHP, önce bir söylesin bakalım Türkiye'de kaç yerde hangi seçimlere itiraz etti?"

04 Nisan 2019 11:29

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye "Sürece katkıda bulunma" çağrısı yapan CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu'na MHP'den yanıt geldi. "Seni belediye başkanı olarak ilan edecek YSK, biz değiliz" diyen MHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Erkan Akçay, İmamoğlu’na, "Evinde otursun Televizyonun karşısında Kemal Sunal’ın Zübük filmini seyretsin" diye seslendi.

MHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Akçay, yerel seçim sonuçlarını ve İstanbul seçimine yönelik tartışmaları Sputnik'e değerlendirdi. "Bu seçimi Cumhur İttifakı kazanmıştır" diyen Akçay, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin 31 Mart seçimlerine ilişkin ifade ettiği dört ana strateji, iki siyasi hedef bakımından maksadın hasıl olduğunu söyledi.

Akçay, "31 Mart seçimlerinde hem anayasa referandumu hem 24 Haziran seçimleri tescil edildi ve mühür vuruldu. Bu bakımdan da maksat hasıl oldu hedef gerçekleşti. Genel Başkanınızın ifade ettiği hedeflerden birisi de MHP ve AK Parti'nin Cumhur İttifakı'nın belediye başkanlıkları sayısını artırmaktı. Bu maksatta gerçekleşti. MHP, belediye sayısını 125'ten 236'ya çıkardı. Şimdi itiraz süreçleri var her parti bakımından. Onlar da neticelenince bir büyükşehir on il belediyesi, bu sayı artabilir de…" ifadelerini kullandı.

"CHP saygısızlık, şirretliğe varan bir hırçınlık sergiliyor"

Erkan Akçay, MHP'nin elindeki bazı büyükşehir belediyelerinin kaybedilmesine ilişkin soru üzerine de, "Seçim bu, kaybedilebilir de kazanılabilir de. Bunu biz çok partili demokratik siyasi hayatın bir neticesi olarak bu seçim sonuçlarını saygıyla karşılarız" dedi.

MHP olarak kendilerinin bu saygıyı gösterdiğini ancak CHP'de bu saygıyı görmediklerini kaydeden Akçay, "Aksine tam bir saygısızlık, şirretliğe varan bir hırçınlık sergiliyorlar" şeklinde konuştu.

"Seni belediye başkanı ilan edecek YSK, biz değiliz"

"Bir belediye başkanı adayı bir günde 12 basın toplantısı yapar mı? Hele hele Anıtkabir'e gidip şeref defterine İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı diye imzalar mı? Bu ne hadsizliktir? Hem kamuoyunu hem YSK'yı, il ve ilçe seçim kurullarını baskı alma gayreti içerisindedir. Demokrasiye de sandığa da saygısızlıktır, hukuka da saygısızlıktır. CHP, önce bir söylesin bakalım Türkiye'de kaç yerde hangi seçimlere itiraz etti? Bu hırçınlık niye, beni endişe sevk ediyor acaba diyorum bu İstanbul, Ankara'da bunlar bir seçim hileleri yaptılar da bunların ortaya çıkmasından mı korkuluyor? İddialar vahim. ‘Bizdeki bilgiler benim kazandığımı gösteriyor, ben giderim, ben belediye başkanıyım, beni belediye başkanı olarak ilan edin'… Seni belediye başkanı olarak ilan edecek YSK, biz değiliz, Cumhurbaşkanı değil. Anıtkabir'e gideceğine o zaman madem hukuken haklı olduğunu düşünüyorsan, yiğitsen git de büyükşehir belediye başkanın makamına otur bakalım, bir imza at da görelim bakalım."

"Bir kenara alıp da bu oylar sayılmıyor, CHP'liler de olacak"

İstanbul seçiminde hukuki sürecin tamamlanmasını herkesin sakin bir şekilde beklemesi gerektiğini vurgulayan MHP'li Akçay, "Tartışması yapılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı kim olacak? O da 31 Mart'tan itibaren oyların sayılması, iptal edilen oyların tekrar gözden geçirilmesi, sayım tutanaklarının, birleştirme tutanaklarının tekrar incelenmesiyle ortaya çıkacak. Yani YSK veya ilçe seçim kurulları veya AK Parti bir kenara alıp da bu oyları saymıyor, CHP'liler de olacak, bütün partililer de görecek. Şimdi iptal edilmemesi gereken bir oy açık açık iptal edilmişse o görülmeyecek mi herkes görecek. O zaman onu yazacağız" dedi.

"Sakin olsun, sabırlı olsun"

MHP'li Erkan Akçay, CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu'na da "İmamoğlu sakin olsun, sabırlı olsun, bu süreçte saygılı olsun, itirazlara karşı hırçınlık göstermesin, sakin sakin evinde otursun ve televizyonun karşısında Kemal Sunal'ın Zübük filmini seyretsin, keyfine baksın, sonucu beklesin" diye seslendi.