Gündem

Mevlüt Çavuşoğlu'ndan S-400 açıklaması: Süreç devam ediyor, sıkıntı yok

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, İsviçreli mevkidaşı ile basın toplantısı düzenledi

12 Temmuz 2019 11:48

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Ankara'da İsviçre Dışişleri Bakanı Ignazio Cassis ile ortak basın toplantısı düzenledi. S-400 teslimatının başladığının duyurulmasının ardından yapılan basın toplantısında Çavuşoğlu, "Süreç devam ediyor, sıkıntı yok" ifadelerini kullandı.

Çavuşoğlu, İsviçreli mevkidaşı ile yaptığı görüşmeden Doğu Akdeniz'de yapılan sondaj faaliyetlerine yönelik Avrupa Birliği'nin planladığı yaptırımlarla ilgili olarak da açıklama yaptı. Çavuşoğlu, "Bize yönelik atacağı adımların herhangi bir faydası olmaz ters teper, ilave adımlar atarız. Sırf dayanışma adına bize yönelik bir adım olursa biz bunun karşılığını da veririz ama Kıbrıs'taki faaliyetlerimizi daha da artırırız bu konuda tereddüt etmeyiz" dedi. 

Çavuşoğlu'nun açıklamalarından satır başları; 

(Doğu Akdeniz'deki sondaj faaliyetleri nedeniyle Avrupa Birliği'nin planladığı yaptırımlarla ilgili)

"Geri kabul anlaşmasını biz yürürlüğe koymadık çünkü vize serbestisi gecikti. Biz ikisinin bir arada yürürlüğe girmesini istiyoruz. 

Ayrıca Avrupa Birliği'nin saçma sapan bu dayanışma anlayışıyla yanlışların arkasında durmaması gerekiyor. Kendileri de biliyor beklentilerimiz son derece net Kıbrıs, Türk halkının hakları garanti altına alınsın. 

Bize yönelik atacağı adımların herhangi bir faydası olmaz ters teper, ilave adımlar atarız. Sırf dayanışma adına bize yönelik bir adım olursa biz bunun karşılığını da veririz ama Kıbrıs'taki faaliyetlerimizi daha da artırırız bu konuda tereddüt etmeyiz. Türkiye'nin ve KKTC'nin haklarını korumak için ne gerekiyorsa yaparız. 

Bizim teklifimiz son derece açık, adanın etrafındaki kaynaklarda Kıbrıs Türklerinin hakkı var ve bu hak garanti altına alınmalıdır. Zaten bizim kıta sahanlığımıza yaptığımız çalışmalara kimsenin karışmaya hakkı yoktur. 

S-400'le ilgili zaten hep söylüyoruz. Bitmiş bir anlaşma ve süreç seyrinde devam ediyor. Zaten Milli Savunma Bakanlığımız gerekli açıklamayı yaptı. Herhangi bir sıkıntı yok. Süreç bundan sonra da sağlıklı bir şekilde devam edecek"

Ayrıntılar geliyor...

TIKLAYIN: Türkiye’ye S-400 teslimatı başladı