Gündem

Metin Feyzioğlu: Türkiye’nin 4 yıl daha kalitesiz hukukçuya tahammülü yok

TBB Başkanı, yargı paketiyle getirilecek avukatlık sınavının 4 yıl sonra uygulanacak olmasını eleştirdi

02 Ekim 2019 12:09

Meclis’te yeni yasama yılının ilk gündem maddesi olan yargı paketinin görüşme takvimi belli oldu. AKP'nin hazırladığı 39 maddelik teklif perşembe günü Adalet Komisyonu’nda görüşülmeye başlanacak. Teklifin gelecek hafta Genel Kurul’a getirilerek hızla yasalaşması planlanıyor. Yargı paketine dönük birçok destek açıklaması yapan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, hukuk mesleklerine giriş sınavıyla ilgili düzenlemeye ise itirazlarının olduğunu söylleyerek, "Türkiye’nin 4 yıl daha kalitesiz hukukçuya tahammülü yok" dedi.

Gazete Duvar'dan Nergis Demirkaya'nın haberine göre yargı paketiyle ilk kez getirilecek sınav, teklife göre gelecek yıl hukuk fakültesine girecek öğrencileri kapsayacak ve bu durumda 4 yıl sonra uygulanacak. Burada ‘kazanılmış hak’ gibi bir değerlendirme yapılamayacağını anlatan Feyzioğlu, “Şu anda hukuk fakültesinde okuyan tüm öğrenciler,  1. sınıf  veya 4. sınıf, herkes bu sınava tabii olsun istiyoruz. Bu sınav 4 yıl sonraya bırakılırsa bu iş tavsar. Türkiye’nin 4 yıl daha kalitesiz hukukçuya tahammülü yok” dedi.

79 baro ile ortak açıklama

Sınavın hiçbir şekilde ertelenmesini istemediklerini söyleyen Feyzioğlu, 79 baro başkanı ile ortak bir açıklama yaparak bu sınavın okuyan tüm hukuk öğrencilerine getirilmesini talep edeceklerini söyledi. Feyzioğlu “Hiçbir şart altında ertelenmesini istemiyoruz. Çünkü tavsayacaktır. Samimiysek bugün yapmak lazım” önerisinde bulundu.