Dünya

Meta, yemek yardımlarını kötüye kullanan çalışanlarının işine son verdi

Çalışanların, yemek yardımlarıyla şarap kadehi ve kozmetik ürünleri sipariş ettiği belirlendi

18 Ekim 2024 12:22

T24 Dış Haberler

Facebook, Instagram ve WhatsApp'ın sahibi Meta, Los Angeles ofisinde yemek yardımlarını kişisel harcamaları için kullanan 20'den fazla çalışanını tespit ederek işten çıkardı.

Çalışanların yemek yardımlarını çamaşır deterjanı, şarap kadehleri ve kozmetik gibi diğer ürünler için harcadıklarının tespit edildiği açıklandı. 

Yapılan iç soruşturma sonucunda, Los Angeles’taki bazı çalışanların yemek ödeneklerini yemek dışı ürünler için harcadıkları ve siparişlerini direkt olarak evlerine yönlendirdikleri ortaya çıktı.

Guardian’ın haberine göre şirketin iç soruşturmasında, çalışanların ofiste olmadıkları zamanlarda da evlerine yemek gönderdiği belirlendi.

Bu kişiler arasında yıllık 400 bin dolar maaş alan ve kimlik bilgisi açıklanmayan bir çalışan, yemek kartını ev eşyaları ve bakkaliye ürünleri almak için kullandığını kabul etti. 

İnsan kaynakları tarafından kendisine ulaşılan çalışan, ihlali kabul etti ve işten çıkarıldı. 

Meta, bu işten çıkarmalarla birlikte şirket genelinde yeniden yapılandırma süreci kapsamında bazı çalışanlarını da farklı görev ve lokasyonlara yönlendirdiğini doğruladı.

Şirket, kaç çalışanın işine son verildiğini net olarak açıklamadı ancak geçen yıl "verimlilik yılı" olarak adlandırdığı dönemde, gelir düşüşünü tersine çevirmek için 20 binden fazla çalışanını işten çıkarmıştı.