Spor

"Mesut Özil'in resti Ali Koç'u kızdırdı"

26 Mayıs 2022 17:52

Fenerbahçe'de Mesut Özil'in geleceği tartışılıyor. Başkan Ali Koç, yıldız futbolcunun menajeri ile kritik bir görüşme gerçekleştirdi. Bu görüşmede menajerin "Onu affetmeyi düşünmüyorsanız gerekirse tek başına antrenmanlarımızı sürdürür, kontratımızda yazan maddelere sadık kalırız" restine Koç'un sinirlendiği öğrenildi.

24 Ocak 2021'de Arsenal'le bağlarını kopararak Fenerbahçe'ye imza atan ve gelişiyle sadece Türkiye'de değil Avrupa'da da olay yaratan Mesut Özil'in Konyaspor maçından sonra İsmail Kartal'ın aldığı radikal kararla kadro dışı kalması camiada şok etkisi yaratmıştı.

Sarı lacivertli formayla çıktığı 26 maçta 9 gol 2 asistlik bir performansla oynayan ve İsmail Kartal'la daha önce de Vitor Pereira'yla sorun yaşayan Mesut Özil'in Ali Koç tarafından tamamen gözden çıkarıldığı aktarılırken, başkanın Beyaz TV'de yolları ayırma sinyalleri vermesi dikkatlerden kaçmadı.

Daha önce "Ticari işlerini bırakıp sahaya odaklanmalı" diyerek Mesut Özil'i uyaran Ali Koç'un 33 yaşındaki orta sahaya tahammülünün kalmadığı öğrenilirken, Lizbon'da prensip anlaşmasına varılan Jorge Jesus'un da Özil'le çalışmaya çok sıcak bakmadığı bildirildi.

Geçen ay iki kez randevu istemesine rağmen Mesut Özil'in menajerine kapılarını kapatan Ali Koç'un Erkut Söğüt'le kritik bir görüşme yaptığı fakat bu görüşmenin Fenerbahçe açısından iyi geçmediği ifade edildi. Mesut'un kulübüyle olan sözleşmesini sonuna kadar kullanacağını aktaran Erkut Söğüt'ün 'yolları ayıralım' talebine yanaşmadığı ortaya çıkarken ünlü menajerin Fenerbahçe yönetimine "Biz Arsenal'de bu gibi durumlarla çok karşı karşıya kaldık. Mesut orada 2-2,5 yılını kadro dışı olarak geçirdi eğer onu affetmeyi düşünmüyorsanız gerekirse tek başına antrenmanlarımızı sürdürür, kontratımızda yazan maddelere sadık kalırız" sözlerini sarf ettiği belirtildi.

Haberler.com'da yer alan iddiaya göre Erkut Söğüt'ün bu ifadelerine Ali Koç'un sinirlendiği bilgisi gelirken, sarı lacivertli yönetimin Söğüt'e "Kendinize yeni bir kulüp bulun biz gereken kolaylığı göstereceğiz" karşılığını verdiği vurgulandı.