Gündem

Meslek odalarından basın açıklamasına çağrı: Depremde hasar gören fakülte ve binalarımız hızla yeniden yapılandırılmalıdır

Meslek odaları, 4 Ekim'de düzenleyecekleri basın toplantısına katılma çağrısı yaptı

03 Ekim 2019 17:51

İstanbul Tabip Odası, İstanbul Diş Hekimleri Odası, İstanbul Veteriner Hekimleri Odası, İstanbul Eczacı Odası, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Aksaray Şubesi, 5.8 büyüklüğündeki depremden sonra hasar gören fakülte binaları hakkında 4 Ekim'de saat 12.30'da İstanbul Tıp Fakültesi (Çapa) girişinde düzenleyecekleri basın toplantısına katılma çağrısı yaptı.

26 Eylül'de meydana gelen deprem, İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi (Çapa), İstanbul Üniversitesi Diş hekimliği Fakültesi, İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Veteriner Fakültesi binalarında ciddi hasarlara yol açtı.

Meslek odaları, fakülteleri, çalışanları ve öğrencilerinin sarsıntılı günler geçirdiğinin kaydederken, eğitim ve araştırma alanlarının boşaltılması kararının, hizmet birimlerinin de güvenilirliğinin tartışmalı hale getirdiğini ifade etti.

Odalar, beklenen depremde önemli bir sağlık hizmeti sunmaya hazır olan bu kurumun öğrencileri, çalışanları ve hastaları için en kısa sürede can güvenliğinin sağlandığı biz çözüm talep etti.