Yaşam

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nden evcil hayvanlar için PatiFest

PatiFest'in ilk gününde 7 etkinlik, 8 performans gösterisi, 5 söyleşi, 2 fotoğraf sergisi ve çeşitli yarışmalar düzenlendi

06 Ekim 2019 15:33

İlk kez Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Evcil Hayvan ve Doğal Yaşam Festivali (PatiFest), hayvanseverler tarafından ilgi gördü.

Mersin'de Fenerbahçe Meydanı'nda gerçekleştirilen PatiFest'in ilk gününde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, hayvan dostlarına karşı farkındalık yaratmak amacıyla böyle bir festival düzenlediklerini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Her yaştan çocuklarımızla beraber hayvan sevgisini aşılamak, hayvan sevgisini öğretmek, şefkatli olmalarını telkin etmek amacıyla bir etkinlik yaptık. Bu bir farkındalık, bu bir anlayış, bu bir kültür. Hayvanlara hunharca davranıyoruz. İnsanlar zaman zaman bizleri dehşete düşürecek uygulamalar yapıyor. Hayvanlara karşı yapılan zulmü haberlerde okuyoruz.  Bunlar bizi üzüyor. Belediye olarak bu etkinlikleri artırmak istiyoruz."

Hayvanseverlerle iletişim kurmak konusunda eksik kaldıklarını ifade eden Belediye Başkanı, kentin tüm paydaşlarının fikirlerini alarak katılımcı demokrasinin gereğini yerine getirerek kenti yöneteceklerini konuşmasında vurguladı. Başkan Seçer, "Fikirlerinizle, katkılarınızla, olumlu yaklaşımlarınızla sadece hayvan hakları konusunda değil toplumda hepimizi ilgilendiren her konuda işbirliği yapma zorunluluğumuz var. İşte katılımcı demokrasi, modernlik, çağdaşlık dediğimiz bu.  Bunu yapacağız. Çok güzel bir ortam, köpeklerimiz, kedilerimiz, bizim yalnızlığımızı gideren dostlarımızla burada keyifli bir festival geçirmenizi diliyorum" diye konuştu. 

Festivalde fotoğraf sanatçısı Mehmet Miras’a ait fotoğraf, sokak hayvanlarına mama karşılığı açık artırmaya çıkarılırken, oldukça çekişmeli bir süreç yaşandı. Başkan Seçer, bin kilo mamayı kendisi alarak, fotoğrafı PatiFest’e katılan Helin, Eylül ve Elif kardeşlere hediye etti.

PatiFest'in ilk günü, 7 etkinlik, 8 performans gösterisi, 5 söyleşi, 2 fotoğraf sergisi, caymaz yarışması ve sürpriz ödüllerin dağıtıldığı Pop-Up yarışmasıyla geçti. Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası gün sonunda açık havada konser vererek vatandaşlara keyifli bir gece yaşattı. (DHA)