Spor

Merih Demiral'ın yeni takımı belli oldu

15 Ağustos 2023 06:37

İtalya Serie A ekibi Atalanta'dan ayrılmaya hazırlanan Merih Demiral'ın yeni takımı belli oldu. Transfer döneminde ismi Premier Lig ekipleriyle de anılan milli yıldız, kariyerine Al Ahli'de devam edecek.

Yaz transfer döneminde ismi İtalya Serie A'dan Inter ile anılan Demiral için özellikle İngiltere Premier Lig ekiplerinden Nottingham Forest'ın da devreye girdiği belirtilmişti. 

Birçok iddiaya rağmen Demiral transferinde sürpriz bir anlaşma gerçekleşti. Merih'in yeni adresi, bu yaz birçok süperstarın gittiği Suudi Arabistan oldu. Merih Demiral, yeni sezonda Al Ahli forması giyecek.

20 milyon euro bonservis ödenecek

Al Ahli, hem Atalanta hem de milli oyuncu ile anlaşma sağlamış durumda. Bu transfer karşılığında Atalanta'ya 20 milyon euro bonservis bedeli ödenecekken Demiral da oldukça yüksek bir yıllık ücret kazanacak.

Geçtiğimiz sezon Fenerbahçe'de kiralık olarak forma giyen Ezgjan Alioski'yi de kadrosunda bulunduran Al Ahli; bu yaz transfer döneminde Edouard Mendy, Roger Ibanez, Franck Kessie, Allan Saint-Maximin, Riyad Mahrez ve Roberto Firmino gibi yıldızları kadrosuna katmıştı.

Yıllık 11 milyon euro kazanacak

Demiral, yeni takımı ile 3 yıllık sözleşme imzalayacak. Milli yıldızın kazanacağı yıllık ücret ise dudak uçuklatacak cinsten. Demiral, yeni takımından senelik 11 milyon euro ücret alacak.