Politika

Merdan Yanardağ, "Saray'da panik var" dedi; Gener Araştırma'nın sahibi anket iddiasını yalanladı

21 Mart 2023 11:38

Gazeteci Merdan Yanardağ, Cumhurbaşkanlığı'nın Genar Araştırma'ya cumhurbaşkanlığı seçimi için özel anket yaptırdığını, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yüzde 53, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ise yüzde 42'de kaldığını iddia etti. Genar Araştırma'nın sahibi İhsan Aktaş ise iddiayı yalanladı.

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Yanardağ, Cumhurbaşkanlığı'nın Genar Araştırma Şirketi'ne anket yaptırdığını öne sürdü.

Tele1'de yayınlanan "18 Dakika" isimli programda söz konusu anketin sonuçlarını aktaran Yanardağ, şunları kaydetti: 

"Genar'ın, Saray için yaptığı bir araştırma var. Yalanlarlarsa, belgeleriyle araştırmayı ortaya koyarım. Saray'da çok az bilinen bir araştırma, herkese gösterilmemiş.Yüzde 53 Kılıçdaroğlu, yüzde 42 Erdoğan, yüzde 5 de diğer adaylara dağılıyor. 

Eğer Saray için, Erdoğan için iktidar yanlısı Gener gibi bir firmaya böyle bir araştırma yaptırılmışsa, hadi buna iddia diyelim, emin olun Kılıçdaroğlu en az yüzde 65'tir, Erdoğan da yüzde 40'ın altındadır. Saray'da şu an panik var. 

Sandıkta yenilmiş hiçbir iktidar bırakın yönetimi terk etmemeyi bir bekçiye bile emir veremez. Kimse onlar için kendisini harcamaz. Bütün mesele sandığa gitmek, sandıkları korumak, oy çuvallarını korumak, ilçe ve il seçim kurullarını boş bırakmamak ve YSK üzerinde toplumsal bir denetim oluşturmaktır."

İhsan Aktaş yalanladı

Genar Araştırma'nın sahibi İhsan Aktaş, Yanardağ'ın iddiasını Twitter'dan şu sözlerle yalanladı:

"Bugün kiralık bir TV kanalı, pis bir yalan haber ortaya attı. Yargı önünde hesabını verirler. 25 yıllık kurumuz. Kamuoyuna açıkladığımız sonuçlar elimizde olan sonuçlardır. Yalan söylemek için dahi bize muhtaçlar."

GENAR: Erdoğan önde

GENAR Araştırma'nın sahibi İhsan Aktaş, daha sonra mart ayındaki anket sonucunu paylaştı.

Buna göre seçim ikinci tura kalsa Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın oyu yüzde 52,3. Millet İttifakı'nın adayı Kılıçdaroğlu ise yüzde 47,7 seviyesinde.