Gündem

"Menzil'in Kasası" kitabına yeni soruşturma; yayınevi ve editör hedefte

Kitap, daha önce de büyük ihalelerle bilinen Kalyon Holding'e bağlı D&R tarafından satışa sunulmamıştı

İsmail Arı

03 Eylül 2024 07:12

BirGün muhabiri İsmail Arı'nın kaleme aldığı ve Menzil Cemaati'nin ekonomik ilişkilerini ve kamudaki yapılanmasını detaylandıran "Menzil'in Kasası" isimli kitap, yeni bir hukuki mücadeleyle karşı karşıya. Kitabın içeriğine dayanarak Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) üyeleri Eyüp Topal ve Kemal Tığlı tarafından yapılan suç duyurusu sonucu soruşturma başlatıldı.

Polis yayınevine baskın düzenledi

Üsküdar Asayiş Büro ekipleri, Tekin Yayınevi'nin ofisine giderek Genel Yayın Yönetmeni Elif Akkaya ile görüştü. Akkaya'ya kitap hakkında yürütülen soruşturma bilgisi verilirken, kitabın editörü Ayşegül Çakan ve yazar İsmail Arı'nın da soruşturmanın konusu olduğu ifade edildi. Akkaya, kitabın basımı ve yazarın kimlik bilgileri hakkında sorulara yanıt verdi.

"Basın Savcılığı'nın dosyasının Asayiş Büro'da ne işi var?"

Elif Akkaya, BirGün'e yaptığı açıklamada, kitabın toplatılması ve ilgililerin cezalandırılmasının talep edildiğini belirtti. Akkaya, "Bir yayınevi yöneticisi olarak asayiş büro ekipleri tarafından ifadeye çağrılmamız ülkede benzeri görülmemiş bir durum. Basın Savcılığı'nın dosyasının Asayiş Büro'da ne işi var, anlamış değilim" dedi.

Daha önce de satışı engellenmişti

Kitap, daha önce de büyük ihalelerle bilinen Kalyon Holding'e bağlı D&R tarafından satışa sunulmamıştı. D&R, "Menzil'in Kasası" kitabını isteyen müşterilere stoklarında bulunmadığını ifade ederek satış yapmamıştı.