Politika

Mehmet Tezkan: Hükûmet, milletin ümüğünü sıkarken muhalefetten çekinmeliydi, ama bizde tepki yok, at koşturuyorlar

18 Temmuz 2023 13:03

Halk TV yazarı Mehmet Tezkan, peş peşe gelen vergi zamlarına ilişkin, muhalefeti tepkisiz kalmakla eleştirdi. Tezkan, bir toplumun başına gelebilecek en kötü halin tepkisizlik olduğunu dile getirdi. 

Tezkan, "Toplumun başına gelecek en büyük felaket" başlıklı yazısında, "iktidarın muhalefetle el ele vererek toplumsal muhalefeti terörize ettiğini" savundu. 

Tezkan, şunları kaydetti:

"Almanya’yı, İngiltere’yi, Fransa’yı, İtalya’ya, İspanya’yı… Beğenmediğimiz komşumuz Yunanistan’a bakın… Benzine altı Euro zam yapılsa ne olurdu? Halk ne tepki gösterirdi? Siz söyleyin…

Demokratik ülke olmadığımız için bizde tepkisizlik!... Çünkü korku imparatorluğu kök saldı. Kalıcı olacağını gösterdi. Muhalefetin çıtı çıkmıyor.

Davutoğlu Meclis’i olağanüstü toplantıya çağırmak için girişimde bulunmuş… Meclis toplansa ne olur toplanmasa ne olur. Şov yapmanın ötesine geçmez…

Önemli olan şu; hükümetin bu kadar büyük zam yaparken, milletin ümüğünü sıkarken Meclis içi ve Meclis dışı muhalefetten çekinmeliydi. Tepkilerin altından nasıl kalkacağının hesabını yapmalıydı.

Ama bizde tepki yok… Tepki sıfır… Hükümet bu rahatlıkla at koşturuyor… Bir toplumun başına gelecek en kötü hal bu… Tepkisizliğin sıradanlaştırılması… Tepkisizliğin doğal hale getirilmesi… Tepkisizliğin makbul eylem kabul edilmesi… Tepkisizliği kutsanması…"

Yazının tamamı için tıklayın.