Seçim 2023

Mehmet Tezkan: Gelecek kuşaklar için de oy vereceksin, doğmamış çocuğun da kaderi senin elinde

19 Mayıs 2023 07:26

HalkTV yazarı Mehmet Tezkan, 28 Mayıs'ta gerçekleştirilecek cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçiminin "Kılıçdaroğlu mu, Erdoğan mı" meselesi olmadığını belirterek, "Meclis açılmadan, daha mazbatalarını almadan HÜDA-Par yani eski Hizbullahçılar niyetini açıkladı. Erbakan’ın partisi de aynı görüşte. Meclis açılır açılmaz ilk ele alacakları konu 6284 sayısı yasayı değiştirmek olacak. İstanbul Sözleşmesi’nden çıkmak tarikatları kesmedi, kadınlara bazı güvenceler getiren yasayı da kaldırmak istiyorlar…
Muhafazakar mahallenin genç kızları, muhafazakar mahallenin genç anneleri, muhafazakar mahallenin çalışan kadınları, muhafazakar mahallenin ev kadınları, muhafazakar mahallenin üniversitede okuyanları kırk kere düşünmeli" diye yazdı.

28 Mayıs'ta Türkiye'nin 5 yılının değil, 50 yılının oylanacağını savunan Tezkan, "Karar verecek olan bizleriz… Yapmamız gereken tek şey var; sandığa gitmek… Bizler çocuklarımıza nasıl bir Türkiye bırakmak istiyoruz? Düşüneceğiz taşınacağız karar verip sandığa gidip oyumuzu kullanacağız. Gençler nasıl bir Türkiye’de yaşamak istiyor? Düşünecekler, taşınacaklar karar verip sandığa gidip oyunu kullanacaklar.
Bana ne ya kim yönetirse yönetsin deme seçimi değil… Bana ne ya siyasetle ilgilenmiyorum deme dönemi değil… Çünkü… Sadece kendin, ailen, yaşantın, beklentilerin için değil… Gelecek kuşaklar için de oy vereceksin… Doğmamış çocuğun da kaderi senin elinde… İyi düşün!" ifadelerini kullandı.

Yazının tamamı için tıklayın...